Nederland: Kabinet stelt homo-nota voor.Nederland: Het kabinet heeft zopas extra geld beschikbaar gesteld voor het bespreekbaar maken van homoseksualiteit onder moslimjongeren.

Gisteren stelde het Nederlandse kabinet zijn homo-nota voor. Daarin zegt men vooral bezorgd te zijn over uitingen van homohaat en intimidatie en geweld. Minister Plasterk (foto), die verantwoordelijk is voor de holebi portefeuille, wil dat de houding jegens homo's aan het eind van de kabinetsperiode is verbeterd.

Verder omarmt de Nederlandse regering, om meer zichtbaarheid van holebi's te bevorderen, de internationale coming-out dag, die zoals elk jaar doorgaat op 11 oktober. De Nederlandse overheid liet weten dat ze deze dag vanaf nu ook in Nederland zullen vieren. Coming-Out dag is vooral populair in Duitsland, Engeland, Amerika en Zwitserland.

Minister Plasterk zegt in de homo-nota dat er al heel wat bereikt is in Nederland, maar dat de emancipatie uiteindelijk nog lang niet voltooid is. In het plan staat verder dat er een twee jaarlijkse homo-emancipatieprijs gaat komen.

Veder staat in de nota dat men voortaan geweld tegen homo's apart zal registreren, tot nu toe werd bij een aangifte van geweld tegen holebi's niet apart vermeld of iemand het slachtoffer werd van zijn of haar geaardheid. Ook zal men extra geld uit trekken voor voorlichting over holebiseksualiteit op middelbare scholen.

Ook wordt er in de nota aangekondigd dat er een onderzoek zal komen onder lesbische meisjes, homoseksuele jongens en onder scholieren. En dat er ook een tweejaarlijkse homo-emancipatieprijs en het documentatie- en expositiecentrum over de positie van homoseksuelen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog blijft behouden.

Het Nederlandse kabinet zal zich niet alleen inzetten voor homo's en lesbiennes, want er komt ook steun voor het emancipatieproces van transgenders.

Verder maakt het kabinet zich grote zorgen over de intimidatie en het toenemende geweld tegen homo's in het land. Aan de aanvaarding van holebi's is de laatste jaren weliswaar veel gedaan, maar het is duidelijk nog lang niet gedaan. De Nederlandse regering wil zich dan ook inzetten om de houding van de Nederlandse bevolking te veranderen.

Op de hoogte blijven van ons nieuws: Klik hier

10.11.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 10 November, 2007 en 1447 keer gelezen.Reageer op dit bericht: