Homo uit Jamaica die voor zijn leven vreest, mag in Amerika blijven.US: Een homo man die vervolging riskeert wanneer hij wordt uitgezet naar zijn thuisland Jamaica, krijgt asiel in de United States. Het Amerikaanse departement van landsbeveiliging liet dit zopas weten.

Tal van internationale mensenrechten organisaties beschreven recent de vreselijke situatie van holebi's in Jamaica, en noemde het daarbij een van de meest homofobische plaatsen ter wereld.

De jonge homoseksuele asielzoeker is erg blij dat hij niet terug naar Jamaica moet. "Mijn leven daar was de hele tijd in gevaar, door tal van woedende bendes met geweren en messen die me bedreigden omdat ik homo ben. En toen ik naar de politie wilde gaan voor hulp arresteerde ze mij in plaats van te helpen, daarbij lieten ze me weten dat ik beter het land kon ontvluchten als het leven me lief was".

Seks tussen twee mannen is verboden in Jamaica, en er staat bovendien een gevangenisstraf op van minstens tien jaar met dwangarbeid. Volgens Amnesty International leven de Jamaicaanse holebi's in vreselijke omstandigheden, en zijn ze regelmatig het slachtoffer van bedreigingen en aanvallen, ook uitgevoerd door de politie.

Eerder kon je bij ons lezen:
Jamaica, het land van reggae en homofobie. (10.10.07)
Griekenland: Homo koppel uit Iran dreigt te worden uitgezet. (30.10.07)
Nederland: Libanese zieke homo mag voorlopig blijven. (29.09.07)
Frankrijk: Homo uit Iran mag dan toch blijven. (01.08.07)

10.11.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 November, 2007 en 1764 keer gelezen.Reageer op dit bericht: