Amsterdam: Opnieuw homo aangevallen, politie zoekt getuigen.Amsterdam: Reeds in de helft van dit jaar waren er al even veel haatmisdrijven tegen homo's in de Nederlandse hoofdstad dan het gehele jaar daar voor. En recent was het weer zo ver, want in de nacht van 31 oktober op 1 november werd een jongeman aangehouden voor het aanvallen en mishandelen van een homo.

De feiten gebeurden in het Amsterdamse Sarphatipark, rond half drie s'nachts arresteerde de politie een 25-jarige man die kort daarvoor, samen met twee anderen een 55-jarige homo mishandelde. Het slachtoffer iep daarbij tal van verwondingen op, waaronder in het aangezicht, en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie liet meteen weten rekening te houden met een homo-gerelateerde haatmisdaad, en neemt de zaak ernstig op. Door het snelle optreden van de politie in deze zaak kon meteen één van de verdachten worden opgepakt, de andere twee wisten te ontkomen, maar inmiddels is de identiteit van één der voortvluchtige bekend. Ook worden de drie mannen verdacht van betrokkenheid bij eerder gepleegde vernielingen, in diezelfde nacht, in een nachtcafé aan de Amstelkade.

De politie is nu op zoek naar getuigen van de homo mishandeling, en wil ze graag in contact komen met mensen die dit jaar slachtoffer werden van soortgelijk geweld. Getuigen of slachtoffers kunnen zich melden via het nummer: 0900-8844 of ben kan bellen via het nummer van het Nederlandse Homonetwerk Roze in Blauw op het nummer: 020-5595385, hier komt men terecht bij een team van politiemensen die zelf homo, lesbisch of biseksueel zijn, dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: Canadese militairen die homo aanvielen veroordeeld. (17.10.07)
Amsterdam: Scholierenmoord voor homo-achternaam. (15.10.07)
Nederland: 1 op 5 homo's komt in aanraking met geweld. (21.09.07)

04.11.07
Bron: gk.nl en holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 November, 2007 en 1745 keer gelezen.Reageer op dit bericht: