Amsterdam: Politici staan achter motie geen holebi's in de partijVandaag kon u al bij ons lezen dat de VVD uit Amsterdam een klacht invoert tegen ChristenUnie deelraadslid Yvonne Lont. De politica diende een motie in waarin men stelt dat er geen praktiserende homo's en lesbiennes actief mogen werken in en voor de partij.

Ondertussen blijkt uit een steekproef, uitgevoerd door het Radio 1-programma De Ochtenden van de Evangelische Omroep, dat tweederde van de lokale voorzitters van de ChristenUnie, van mening is dat iemand met een homoseksuele relatie niet actief kan zijn voor de partij, en dit als bestuurder of volksvertegenwoordiger.

Omdat homoseksualiteit al een tijdje ter discussie staat binnen de ChristenUnie, vragen de locale voorzitters dat er op het volgende partijcongres wordt gepraat over dit "gevoelige" onderwerp.

Een meerderheid van de lokale CU-voorzitters stemt inhoudelijk in met het voorstel van Yvette Lont. Als reden geven de ondervraagden daarvoor op dat CU-leden in een vertegenwoordigende functie het gezicht van de partij zijn en daarom voor de achterban herkenbaar de op de bijbelse grondslag gebaseerde partijbeginselen dienen te vertegenwoordigen. Praktiserende homoseksuelen voldoen daar niet aan.

Maar opvallend genoeg meent tweederde van de lokale voorzitters ook dat het niet nodig is om de motie van Yvette Lont aan te nemen om een landelijke regel in te stellen over dit onderwerp. Volgens de ondervraagden is het op dit moment al duidelijk genoeg dat men aan praktiserende homo's geen belangrijke functies in te partij kan geven.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: Aangifte tegen politica die holebi's uit partij wil. (02.11.07)
Nederland: ChristenUnie politica wil verbod op holebi's in de partij. (31.10.07)

02.11.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 02 November, 2007 en 2286 keer gelezen.Reageer op dit bericht: