Maryland: Ouderen en katholieken tegen het homohuwelijk.Baltimore, Maryland. Een nieuwe studie toont aan dat ongeveer 60% van de bevolking achter een burgerlijke unie voor homo’s en lesbiennes steunt, maar wanneer ze gevraagd worden wat ze van het homohuwelijk vinden is de meerderheid nog steeds tegen. Slechts 44% is voorstander van het homohuwelijk.

De meeste tegenstand komt er van de oudere bevolking en kerkgangers. Bij de bevolking die bijna nooit naar de kerk gaan, zien we dat 61% achter het homohuwelijk staat en 73% die achter burgerlijke unies voor homo’s en lesbiennes staan.

Van diegenen die wekelijks naar de kerk gaan steunt er slechts 25% het homohuwelijk en 37% steunt de burgerlijke unies voor homo’s en lesbiennes.

55% van de kiezers die jonger zijn dan 40 jaar steunen het homohuwelijk en 64% steunt de burgerlijke unies.

Dit onderzoek zou de aandacht van de wetgevers moeten trekken.

De erkenning van de relaties tussen homo’s en lesbiennes is nu de taak van de wetgevers, nadat het hooggerechtshof een beslissing van een lagere rechtbank heeft herroepen. Ze oordeelden ook dat het verbod op het homohuwelijk stand houdt maar dat de wetgevers hierin verandering kunnen brengen op verschillende manieren.

In de staten Vermont en New Jersey werden acties ondernomen om de burgerlijke unies te veranderen in homohuwelijken.

De woordvoerder van het huis der afgevaardigden van Maryland, de democraat Michael Bush, zegt dat hij de burgerlijke unies zou erkennen. De voorzitter van de senaat, de democraat Mike Miller zei dat hij deze wet zou bestrijden en de republikeinen willen een verbod op zowel het homohuwelijk als burgerlijke unies voor lesbiennes en homo’s.

De grootste holebi en transgender burgerrechtenorganisatie Equality Maryland heeft vermeld dat voor hen de burgerlijke unies geen optie zijn, maar dat ze gaan voor het homohuwelijk. Ze hebben bijna de helft van de bevolking die hen steunt en hopen dat met de tijd deze steun zal vergroten.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Maryland: Baanbrekende uitspraak voor homo papa’s en surrogaatmoeders.(04.06.07.)
Maryland: Gezondheidszorgen verzekert voor homo en lesbo koppels.(11.04.07.)

Bron: 365gay com en holebi.info
29.10.07.

Dit bericht is gepost op 29 October, 2007 en 1518 keer gelezen.Reageer op dit bericht: