Je leest:

Vietnam: Schoolkinderen aanvaarden holebi's, bij ouders nog in taboe sfeerVietnam: Een onderzoek bij kinderen uit Ho Chi Minhstad (voormalig Saigon) in Vietnam toont aan dat de Vietnamese kinderen geen problemen hebben met holebiseksualiteit. Een kwart van hen is er zelfs van overtuigd dat minstens 10% van hun klasgenoten homo of lesbisch is.

De HCMC universiteit van pedagogie onderzocht 300 schoolkinderen van drie lagere scholen en drie middelbare scholen. Meteen kregen de onderzoekers een opmerkelijk resultaat, maar liefst 80% van de schoolkinderen antwoord: neen, op de vraag of homoseksualiteit verkeerd is.

Experten geloven dat terwijl men het werkelijke aantal van holebi's op school moeilijk kan inschatten, er wel een stijging is in de aanvaarding van holebiseksualiteit op school, en dit ondanks het feit dat homoseksualiteit onder volwassenen nog in de taboesfeer zit.

Homoseksualiteit is legaal in Vietnam maar het homohuwelijk is bij wet verboden en er zijn geen partnerregistraties voor homo en lesbische koppels.

Onderzoeker Nguyen Thi Tam, zegt dat de stijgende aanvaarding het grootst is onder de 13 tot 17 jarigen. En dit ondanks het feit dat de leerkrachten en ouders het onderwerp doodzwijgen. Op latere leeftijd kan dit bij de jongeren die ontdekken zelf homo of lesbisch te zijn wel voor problemen zorgen.

Verder blijkt uit het onderzoek ook nog dat de meerderheid van de schoolkinderen ervan overtuigd is dat homoseksualiteit is aangeboren, en dat dus niemand zijn eigen seksuele geaardheid kiest. Daarbij zegt 72% van degene die een homo of lesbisch klasmaatje hebben, ze vrienden zijn gebleven nadat die uit de kast waren gekomen.

Meer Holebi nieuws klik Home.

28.10.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 October, 2007 en 1933 keer gelezen.