Zuid-Afrika: Lesbiennes met de dood bedreigd.Zuid-Afrika: Een lesbisch koppel zegt voor hun leven te vrezen nadat ze anonieme haat boodschappen kregen. Beide lesbiennes wonen in Soweto en werden al eerder bekogeld met rotte eieren en tomaten door hun buren, die zeggen dat de dames de woede van God op hun hals halen met hun gedrag.

Het lesbische koppeltje leeft al drie jaar samen en zeggen nu erg bang te zijn dat alles bekend wordt. Recent werden een lesbische aids activiste en haar partner op een brutale manier vermoord, de moordenaar is nooit gevat. Dit koppel kreeg te horen dat ze de volgende zullen zijn.

Het lesbische koppel, 29 en 33 jaar oud, zegt dat ze recent door zowel mannen als vrouwen worden opgebeld op hun thuis telefoon en gsm, waarbij er wordt gezegd dat ze worden in het oog gehouden, en dat ze maar beter uit het gebied kunnen vertrekken omdat ze gemeenschap vervloeken met hun relatie.

Ondertussen kreeg het lesbische koppel ook te horen dat ze hun huis moeten verlaten, want de huisbaas is zo bang geworden van de dreigementen dat zij, een 69-jarige vrouw, ook voor haar leven vreest. "Mensen zeiden dat ik homoseksualiteit promoot, en vorige week kwam mijn kleinzoon huilend bij me omdat hij gepest werd omdat ik zou opkomen voor homoseksualiteit, daarom moeten ze uit mijn huis".

Volgens het lesbische koppel zijn de pesterijen en dreigementen vorig jaar begonnen, en dit toen enkelen er achter kwamen dat ze geen zussen zijn maar een relatie hebben. "We worden zelfs gehaat door kinderen, ze mogen ons zelfs niet meer groeten", aldus een van de twee lesbiennes.

Het jonge lesbische koppel durft niet naar de politie te gaan, toch raden deze het koppel aan om toch een officiŽle klacht neer te leggen, voor het ťcht uit de hand loopt.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zuid-Afrika: Holebi Pride tegen moorden op lesbiennes uit Soweto. (01.10.07)
Zuid-Afrika: Holebiseksualiteit nog steeds niet helemaal aanvaard. (29.08.07)

22.10.07
Bron: times.za en holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 October, 2007 en 1506 keer gelezen.Reageer op dit bericht: