Chili: Politiemannen gedwongen ontslagen omdat ze homo zijn.Chili, Zuid-Amerika: Twee homo politiemannen dienen een rechtszaak in; Omdat ze naar eigen zeggen zijn gedwongen ontslag te nemen omdat bekend was geraakt dat de twee een relatie hebben.

De twee politiemannen, Victor Rivas en Armando Salgado, zeggen dat hun oversten hen verplichten om een ontslag formulier te ondertekenen omdat ze een homoseksuele relatie hebben. De politieofficieren zelf beweren dat de twee vrijwillig hun ontslag hebben gegeven.

De The Movement for Homosexual Integration and Freedom (MOVILH), de leiders inzake holebi rechten in Chili, beschrijft de zaak als een brutaal voorbeeld van discriminatie en in het bijzonder homofobie. Voorzitter Rolando Jiménez zegt: "We hebben bewijzen van gelijkaardige zaken uit het verleden, en we weten ondertussen dat de carabineros interne onderzoeks tak onderzoek heeft gedaan naar homofobie bij de politie waarbij ze pesten en aanvallen op basis van seksuele geaardheid bekijken als een misdaad".

Jiménez heeft inmiddels al enkele gesprekken gehad met de politie officieren en is van plan verder te praten over de zaak met president Michelle Bachelet. De organisatie kwam in februari ook al op voor twee homo politiemannen die elkaar kusten in het publiek.

Eerder kon je bij ons lezen:
Rusland: Foto kussende homo politie verboden door Cultuurminister. (13.10.07)
Chili: Federatie voor seksuele diversiteit opgericht.(29.08.07)

14.10.07
Bron: queer news com en holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 October, 2007 en 1812 keer gelezen.Reageer op dit bericht: