Rusland: Foto kussende homo politie verboden door Cultuurminister.Rusland: Een foto van twee kussende politiemannen (foto), die was te zien op een expositie van tijdloze Russische kunst, is verboden door de Russische minister van Cultuur.

Alexander Sokolov, minister van Cultuur, liet weten dat de foto waarop twee kussende politiemannen te zien zijn, niet langer deel zal uit maken van de expositie, die weldra naar Parijs trekt.

De foto komt van het Russische kunst collectief: Blue Noses en draagt de titel: Epoch of Clemency.

Maar niet alleen de foto met de kussende mannen is verboden ook nog eens 16 andere werken zijn uit de collectie verwijderd. Daarbij een foto waarop drie mannen een masker dragen van presidententen Putin en Bush in het gezelschap van Osama Bin Laden en verder slechts gekleed zijn in hun onderbroek.

Cultuurminister Sokolov zegt dat de verwijdering van de werken moet voorkomen dat zijn land ten schande wordt gebracht. En dat het ontoelaatbaar is om pornografie te brengen van twee kussende politiemannen.

De foto die genomen werd in de Siberische stad Novosibirsk werd in februari reeds tentoongesteld in een galerie zonder problemen of schandalen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Moskou: Holebiís verliezen de satanische zaak in beroep. (12.10.07)
Rusland: President gaat v.eerste ministerschap, slechte zaak v. holebi's. (04.10.07)
Rusland: Protesterende holebi's veroordeeld. (27.09.07)

13.10.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 October, 2007 en 8295 keer gelezen.Reageer op dit bericht: