Je leest:

Nederland: Moslim radicalen vallen holebi's en hetero's aan.Nederland: De inlichtingendienst AIVD zegt dat de radicale islam in Nederland zů sterk is geworden, dat steeds meer mensen worden belemmerd in de uitoefening van hun grondrechten.

De AIVD waarschuwt Nederland voor een steeds sterkere radicale islamitische beweging in het land. Ze laten dit meteen weten in het pas verschenen rapport: Radicale dawa in verandering. (dawa betekent zending).

Radicale moslims zetten andersdenkende geloofsgenoten onder zware druk om zich te aan te passen aan het radicale gedachtegoed. Ze gebruiken zelden geweld en benoemen mensen ook niet letterlijk tot afvalligen. Maar ze spreken wel banvloeken uit en gebruiken woorden als: aartsvijand van God of als hond. Dit is erg intimiderend omdat op afvalligheid in de islam in principe de doodstaf staat. Het AIVD noemt als voorbeeld de Haagse imam Fawaz, hij verketterde onder andere imam Abdulwahid van Bommel omdat die een boekje had gepubliceerd over islam en humor.

Maar ook niet moslims worden door de radicale moslims in hun grondrechten beperkt, stelt de AIVD. Als ze kritiek krijgen op de islam of wanneer er mee wordt gespot kan je intimidatie en dreiging van hun kant uit verwachten.

Op vrouwen in eigen kring oefenen de radicale moslims druk uit om niet of nauwelijks te studeren, niet te werken en niet te sporten. Meisjes worden veel jonger dan in islamitische landen gebruikelijk is onderworpen aan strenge kledings en gedragsnormen.

Verder zorgen radicale moslims ervoor dat islamitische homo's en lesbiennes niet voor hun ware gevoelens durven uit te komen. Waarbij niet weinig druk wordt uitgevoerd om een heteroseksueel huwelijk aan te gaan. Ook hier is er een schending van de grondrechten van de mens, aldus de AIVD.

De Nederlandse overheid is al een tijdje bezig met de vraag, wat zij tegen de radicale moslims kan doen. De meeste behoren in Nederland tot het politieke salafisme en zorgen ervoor dat zij niet strafrechtelijk kunnen worden aangepakt. Ze gebruiken geen of weinig geweld en doen zelden iets illegaals. Waardoor de Nederlandse overheid, die van oudsher terughoudend is wanneer mensen zich aan de wet houden, ze mogen gebruik maken van de vrijheid van godsdienst.

De AIVD is van mening dat toch optreden tegen deze niet gewelddadige radicalen nodig en geoorloofd is. En dit omdat ze salafisten democratische middelen aanwenden voor antidemocratische doelen. Waarbij ze het niet realistisch noemen dat de politieke salafisten het politieke bestel omwerpen, maar wijst erop dat het voor het functioneren van een democratie van belang is dat burgers er vanuit kunnen gaan dat hun medeburgers de democratische basisbeginselen onderschrijven. Het is de nodige veiligheid die de Nederlandse samenleving nodig heeft.

Maar deze veiligheid wordt door de salafisten ondergraven. Ze moedigen hun volgelingen aan om niet mee te doen aan de democratie en zich daarbij af te zetten tegen andersgelovigen of ongelovigen. Zo was er in het verleden de geruchtmakende imams uit het Midden-Oosten die in de moskee opriepen tot haat tegen de ongelovigen. Daar kwamen jonge moslims op af die met materiaal van het internet hun eigen radicale geloof componeerden. Ook waren er steeds meer, jonge, charismatische, Nederlandstalige prekers die een lezingencircuit hadden en steeds meer jongeren aan zich bonden.

Bij die prekers, ongeveer twintig en nog eens twintig in opleiding, ziet de AIVD iets nieuws: Ze hebben een beweging tot stand gebracht met een harde kern van 2.500 leden en een belangstellend publiek van 20.000 tot 30.000. Dat publiek bestaat dan vooral uit jonge Marokkaanse Nederlanders, maar ook uit SomaliŽrs en bekeerlingen. Deze groep zet moslims op buurtniveau onder druk, infiltreert in sociaal-culturele instellingen en maakt aanstalten om in Nederland enclaves te vormen, aldus het AIVD.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Ex-moslim gaat film maken over holebi's en de islam. (11.09.07)
Nederland: Imam zegt: anti-homogeweld is niet islamitisch. (09.09.07)
Nederland Crisis omtrent allochtone bedreigde holebi's.(16.08.07)
Nederland: Marokkaanse holebi's staan 25 jaar achter. (24.08.07)

13.10.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 13 October, 2007 en 2247 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 

Karolien Debecker & Wanne Synnave over waarom nog zoveel zelfmoorden & gedachten onder Vlaamse holebi's & transgenders + video.

 

Koen Crucke fitness op hoge hakken voor rol in musical La Cage aux Folles + video.

 

Vlaamse campagne: websites zelfmoord preventie & hulp verlening holebi's & transgenders, ook voor ouders & professionals.

 

Eigenlijk is niemand 100 procent hetero, aldus Vlaamse seksuologe.

 

Belg homo priester die vorig jaar geschorst werd krijgt misschien tweede kans van bisdom.

 


Buitenlands nieuws

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 

Lessen ter bevordering holebi & transgender aanvaarding op beroepsscholen.

 

14-jarige transgender jongen mag van rechter door gaan met hormoontherapie.

 

Tweeduizend deelnemers op allereerste Gay Pride in Sarajevo.

 

Nederlandse webwinkel wil boeken rond zogenaamde wordt hetero therapie niet uit aanbod verwijderen.

 


Showbizz nieuws

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.

 

Kate Moennig (Shane) over the L Word en reboot, haar vrouw en meer, in podcast met RuPaul & Michelle Visage.

 

Verjaardag Freddie Mercury gevierd met leuke video animatie en weldra nieuwe verzamel cd-box + video.

 

Gordon hoopt op groen licht van NKO-arts voor herstart zangcarrière.