NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Moslim radicalen vallen holebi's en hetero's aan.Nederland: De inlichtingendienst AIVD zegt dat de radicale islam in Nederland zó sterk is geworden, dat steeds meer mensen worden belemmerd in de uitoefening van hun grondrechten.

De AIVD waarschuwt Nederland voor een steeds sterkere radicale islamitische beweging in het land. Ze laten dit meteen weten in het pas verschenen rapport: Radicale dawa in verandering. (dawa betekent zending).

Radicale moslims zetten andersdenkende geloofsgenoten onder zware druk om zich te aan te passen aan het radicale gedachtegoed. Ze gebruiken zelden geweld en benoemen mensen ook niet letterlijk tot afvalligen. Maar ze spreken wel banvloeken uit en gebruiken woorden als: aartsvijand van God of als hond. Dit is erg intimiderend omdat op afvalligheid in de islam in principe de doodstaf staat. Het AIVD noemt als voorbeeld de Haagse imam Fawaz, hij verketterde onder andere imam Abdulwahid van Bommel omdat die een boekje had gepubliceerd over islam en humor.

Maar ook niet moslims worden door de radicale moslims in hun grondrechten beperkt, stelt de AIVD. Als ze kritiek krijgen op de islam of wanneer er mee wordt gespot kan je intimidatie en dreiging van hun kant uit verwachten.

Op vrouwen in eigen kring oefenen de radicale moslims druk uit om niet of nauwelijks te studeren, niet te werken en niet te sporten. Meisjes worden veel jonger dan in islamitische landen gebruikelijk is onderworpen aan strenge kledings en gedragsnormen.

Verder zorgen radicale moslims ervoor dat islamitische homo's en lesbiennes niet voor hun ware gevoelens durven uit te komen. Waarbij niet weinig druk wordt uitgevoerd om een heteroseksueel huwelijk aan te gaan. Ook hier is er een schending van de grondrechten van de mens, aldus de AIVD.

De Nederlandse overheid is al een tijdje bezig met de vraag, wat zij tegen de radicale moslims kan doen. De meeste behoren in Nederland tot het politieke salafisme en zorgen ervoor dat zij niet strafrechtelijk kunnen worden aangepakt. Ze gebruiken geen of weinig geweld en doen zelden iets illegaals. Waardoor de Nederlandse overheid, die van oudsher terughoudend is wanneer mensen zich aan de wet houden, ze mogen gebruik maken van de vrijheid van godsdienst.

De AIVD is van mening dat toch optreden tegen deze niet gewelddadige radicalen nodig en geoorloofd is. En dit omdat ze salafisten democratische middelen aanwenden voor antidemocratische doelen. Waarbij ze het niet realistisch noemen dat de politieke salafisten het politieke bestel omwerpen, maar wijst erop dat het voor het functioneren van een democratie van belang is dat burgers er vanuit kunnen gaan dat hun medeburgers de democratische basisbeginselen onderschrijven. Het is de nodige veiligheid die de Nederlandse samenleving nodig heeft.

Maar deze veiligheid wordt door de salafisten ondergraven. Ze moedigen hun volgelingen aan om niet mee te doen aan de democratie en zich daarbij af te zetten tegen andersgelovigen of ongelovigen. Zo was er in het verleden de geruchtmakende imams uit het Midden-Oosten die in de moskee opriepen tot haat tegen de ongelovigen. Daar kwamen jonge moslims op af die met materiaal van het internet hun eigen radicale geloof componeerden. Ook waren er steeds meer, jonge, charismatische, Nederlandstalige prekers die een lezingencircuit hadden en steeds meer jongeren aan zich bonden.

Bij die prekers, ongeveer twintig en nog eens twintig in opleiding, ziet de AIVD iets nieuws: Ze hebben een beweging tot stand gebracht met een harde kern van 2.500 leden en een belangstellend publiek van 20.000 tot 30.000. Dat publiek bestaat dan vooral uit jonge Marokkaanse Nederlanders, maar ook uit Somaliërs en bekeerlingen. Deze groep zet moslims op buurtniveau onder druk, infiltreert in sociaal-culturele instellingen en maakt aanstalten om in Nederland enclaves te vormen, aldus het AIVD.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Ex-moslim gaat film maken over holebi's en de islam. (11.09.07)
Nederland: Imam zegt: anti-homogeweld is niet islamitisch. (09.09.07)
Nederland Crisis omtrent allochtone bedreigde holebi's.(16.08.07)
Nederland: Marokkaanse holebi's staan 25 jaar achter. (24.08.07)

13.10.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 13 October, 2007 en 2433 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 


Buitenlands nieuws

Meeste mama's laten kind zelf uit de kast komen + ouder tips & nuttige (BE) links voor ouders van holebi of trans kind.

 

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 


Showbizz & Sport

Cara Delevingne komt uit de kast als panseksueel.

 

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.