NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Werelddag tegen de doodstaf, 7 landen hebben doodstaf voor holebi's.Vandaag is het Werelddag tegen de doodstraf. Zeven landen hebben nog steeds de doodstraf voor vrijwillige homoseksuele handelingen tussen volwassenen in hun strafrecht staan.

De International Lesbian & Gay Association (ILGA), de wereldkoepel-organisatie van holebi-organsaties en ILGA-Europe, laten weten b ij te zijn dat het debat over de afschaffing van de doodstraf aandacht krijgt.

De organisaties wijzen er verder met nadruk op dat er nog zeven landen zijn waar nog altijd de doodstaf bestaat voor homoseksuele contacten tussen volwassenen. Deze landen zijn: MauritaniŽ, Saoedi-ArabiŽ, Soedan, Iran, Jemen, Nigeria, en de Verenigde Arabische Emiraten.

De co-secretaris van ILGA, Philip Braun zegt: "De waardigheid van elk mens staat in het centrum van onze opvattingen over mensenrechten. Want ieder mens is een uniek wezen, dat recht heeft op eerbiediging van de rechten die zijn vastgelegd in artikel 2 van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens - het recht op leven".

"Daarbij is de doodstaf een grote schending van dit universele recht. Een draconische staf als de doodstraf aan mensen vanwege hun liefde voor mensen van eigen geslacht is ronduit barbaars. Onze organisatie (ILGA) roept dan ook de zeven landen, die nog steeds de doodstraf hanteren op het vlak van vrijwillige seksuele handelingen tussen partners van hetzelfde geslacht, deze wetgeving af te schaffen".

ILGA dringt er al een tijdje op aan bij de Verenigde Naties op aan om alle middelen die deze organisatie ter beschikking staan te gebruiken om het recht op leven van elk individu hoog te houden. De organisatie heeft inmiddels met instemming de resoluties van de VN-Mensenrechtencommissie in 2003 en 2004 begroet waarin de doodstraf vanwege niet gewelddadige activiteiten, zoals vrijwillige homoseksuele contacten tussen volwassenen, scherp veroordeeld zullen worden. En waarbij men duidelijk laat weten dat het recht op leven universeel is, maar ook absoluut, ononderhandelbaar en geel land zou mogen toestaan dat dit recht wordt geschonden.

Voor het eerst wordt ook de Europese Dag tegen de Doodstraf gehouden. De Raad van Europa besliste hiertoe op 27 september, omdat de lidstaten van de Raad van Europa, de enige regio in de wereld is waar de facto de doodstraf niet meer wordt uitgesproken. In de landen die lid zijn van de Raad van Europa is de doodstraf of afgeschaft of er is een moratorium ingesteld waardoor de doodstraf niet meer tot uitvoering wordt gebracht.

In Wit-Rusland, geen lid van de Raad van Europa, is het enige Europese land waar de doodstraf nog wel invoegen is en wordt uitgevoerd.

Patricia Prendeville, directeur van ILGA-Europe zegt dat afschaffing van de doodstraf moet gelden als voorwaarde voor de toelating van Wit-Rusland tot de Raad van Europa. En dat verder de Raad van Europa niet op zijn lauweren kan rusten zolang er in de rest van de wereld nog landen zijn waar de doodstaf geldt voor mensen die verliefd worden op mensen van het eigen geslacht.

"Europa zal al haar politieke en economische macht en invloed moeten aanwenden om deze landen er toe te brengen de doodstraf voor vrijwillige homoseksuele contacten tussen volwassenen af te schaffen. Er kan geen rechtvaardiging zijn voor samenwerking met deze landen zolang de doodstraf daarvoor nog wel bestaat" aldus Prendeville.

Meer Holebi nieuws klik Home

10.10.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 10 October, 2007 en 3026 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 

Er komt een Marieke Vervoort straat in kleine Antwerpse gemeente.

 

Holebi info stelt 12 finalisten Mr Gay Belgium 2020 voor + casting video en Sports4All campagne video.

 


Buitenlands nieuws

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 


Showbizz & Sport

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.