Hongaarse liberalen willen openstelling huwelijk v. homo's en lesbiennes.Hongarije: Het onderwerp de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes, is sinds enkele jaren, en vooral sinds de laatste Gay Pride Parade, hét onderwerp binnen de Hongaarse politiek.

Het homohuwelijk is daarbij zelfs het onderwerp geworden van een campagne van de Alliance of Free Democrats, die daarbij de gelegenheid ziet om zichzelf te onderscheiden van de senior overheids coalitie partner: de Hongaarse Socialistische Partij.

De Liberalen hopen dat wanneer ze het debat kunnen openen rond het homohuwelijk, ze de eigen ideologische positie daarmee kan versterken. De Liberalen trekken dan ook, onder andere, met het homohuwelijk naar de volgende verkiezingen en hopen zo hun kiezers opnieuw voor zich te winnen.

De homohuwelijks kwestie is zo belangrijk geworden omdat er momenteel een amendement in de maak is over de erkenning van geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes, en gelijke rechten op het vlak van erfenissen voor lesbische en homoseksuele koppels. Dit amendement wordt gesteund door de Socialisten waarbij de Liberalen nu meer willen en dus een openstelling van het huwelijk vragen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Hongarije: Radiostation ontslaat werknemers wegens homofobisch nazi-gedrag. (30.08.07)
Hongarije houdt symbolisch lesbisch huwelijk, na het neonazi geweld. (20.07.07)

07.10.07
Bron: Buda.times en holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 October, 2007 en 1434 keer gelezen.Reageer op dit bericht: