Euro parlementsleden tegen homofobe uitspraken van Russische kerk.EU: John Prescott, de voormalige Britse afgevaardigde Eerste Minister, sloot zich afgelopen donderdag aan bij de rest van de Europese parlementsleden die een petitie houden tegen het hoofd van de Russische Orthodoxe kerk over diens homofobische standpunten.

In de petitie staat te lezen: We roepen Patriarch Alexy op om geen gebruik meer te maken van taalgebruik dat intolerant en respectloos is.

De Russische orthodoxe patriarch Alexy II noemde recent homoseksualiteit een ziekte, en viel ook de zogenaamde holebi agenda aan die jongeren zou aanzetten tot homoseksueel gedrag. Hij zei dit tijdens een bijeenkomst van de raad van Europa en zijn parlementsleden afgelopen week. Ook eerder sprak hij zich uit tegen holebi's en steunde hij het verbod op de Gay Pride in Moskou

Prescott en de andere parlementsleden zeggen dat elke dialoog tussen culturen en religies moeten gebaseerd zijn op wederzijds respect en tolerantie. De politicus kwam al eerder op voor holebi rechten, in 2006 weigerde hij religieuze bezwaren tegen de wet die holebi's beschermt tegen discriminatie.

Eerder kon je bij ons lezen:
Rusland: President gaat v.eerste ministerschap, slechte zaak v. holebi's. (04.10.07)
Rusland: Protesterende holebi's veroordeeld. (27.09.07)

06.10.07
Bron: pink news en holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 October, 2007 en 1491 keer gelezen.Reageer op dit bericht: