Rusland: President gaat v.eerste ministerschap, slechte zaak v. holebi's.Rusland: De aankondiging dat Vladimir Putin (foto), de Russische president, een gooi doet naar het eerste ministerschap is slecht nieuws voor holebi's en transgenders. Dat zeggen enkele mensenrechten- en holebi-rechtenactivisten.

Putin is al twee jaar Russisch president, maar de wet in rusland stelt dat hij geen derde jaar op rij president mag zijn. En daarom gaat hij weldra voor het eerste ministerschap, want volgens de wet mag hij na vier jaar eerste ministerschap opnieuw mee doen aan de presidentsverkiezingen van 2012.

De aankondiging van Putin om voor het eerste ministerschap te gaan brengt veel bezorgdheid teweeg bij mensenrechtengroepen, die bang zijn dat de aanvallen tegen de vrije meningsuiting en holebi rechten in het gevaar kunnen komen wanneer Putin eerste minister wordt.

Een woordvoerder van Amnesty International zei: "Amnesty International is erg bezorgd over de behandeling van holebi's door de Russische overheid. In het verleden zagen we al tal van homofobische aanvallen in het land, sommige daarvan waren zelfs fataal. Bovendien faalt de Russische overheid inzake de aanpak van discriminatie op basis van seksuele geaardheid".

Yuri Luzhkov, de burgemeester van Moskou, die zowel de Gay Pride parade verbood is goede vriendjes met Putin. En Amnesty International veroordeelde de Russische overheid meningmaal omtrent hun homofobisch beleid, waarbij bij het laatste incident de Russische politie weigerde holebi's te beschermen die werden aangevallen door religieuzen en homohaters.

Eerder kon je bij ons lezen:
Rusland: Protesterende holebi's veroordeeld. (27.09.07)
Rusland: Amerikaan waarschuwt voor gevaar dat homoseksualiteit heet. (12.09.07)
Rusland: Rechtbank verwerpt holebi zaak. (06.09.07)

04.10.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 October, 2007 en 1771 keer gelezen.Reageer op dit bericht: