Nederland: 8 maand cel eis voor Canadese militairen die homo aanvielen.Nederland: Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank van Amsterdam heeft acht maanden respectievelijk en anderhalve maand cel geŽist tegen twee 22-jarige Canadese militairen wegens het mishandelen van een homo.

De feiten gebeurden in het voorjaar in Amsterdam. Het duo sloeg een 28-jarige homo inelkaar, voor ze daarmee begonnen zouden ze aan het slachtoffer eerst naar diens geaardheid hebben gevraagd, maar dat ontkennen ze nu. Volgens justitie kreeg ook nog een andere man klappen van het duo.

Tegen dader Eric W werd acht maand geŽist omdat hij bekende het slachtoffer in het gezicht te hebben geslagen. Zijn vriend en mededader Brian D, zei zich niets meer van het voorval te kunnen herinneren. Justitie eist anderhalve maand gevangenisstraf en daarboven op nog een werkstraf van 100uur. De officier van justitie wil ook dat beide militairen een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van ruim 7800 euro.

De aanvallers waren op vakantie in Amsterdam en zaten daarvoor drie maanden in Afghanistan. Volgens de advocaat van Eric W hebben de militairen hun grootste straf al gehad omdat ze niet terug k onden naar Afghanistan. "Ze zitten liever daar met bedreigingen van de Taliban, dan in Nederland", aldus de advocaat.

In afwachting van hun proces werkten de soldaten op de NAVO-basis in het Nederlandse Brunssum. Na een veroordeling wacht het duo nog sancties van de Canadese legerleiding. De rechtbank doet op 16 oktober een uitspraak in deze zaak.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: 1 op 5 homo's komt in aanraking met geweld. (21.09.07)
Nederland: Nieuwe wet geeft straatverbod aan homo aanvallers.(08.09.07)
Nederland: Tolerantie holebi's in dorpen laat te wensen over. (05.09.07)
Nederland: Homo's in elkaar geslagen, politie lacht ermee. (02.09.07)
Nijmegen: Lesbische vrouwen mishandelt tijdens zomerfeesten. (26.07.07-
Nederland: Gesprek over militairen die homo's in elkaar sloegen. (30.06.07)

03.10.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 03 October, 2007 en 1565 keer gelezen.Reageer op dit bericht: