Ierland: Kritiek op wet die holebi-discriminatie deels toestaat.Ierland: Het Ierse Equality Authority beschuldigt de Ierse overheid van hypocrisie inzake holebi-rechten, nadat die weigerden wetten aan te passen om discriminatie tegen homo en lesbische leerkrachten te voorkomen.

De uit 1998 komende Employment Equality Act geeft religieuze scholen een uitzondering inzake discriminatie, wanneer een werknemer de religieuze school ethiek zou ondermijnen.

Meer dan 90% van de leerkrachten in Ierland zijn werkzaam in katholieke of andere religieuze scholen.

Neil Crowley, chef van het Ierse Equality Authority zegt: "We weten al langer dat dit niet juist is. Het programma van de overheid sluit een overeenkomst over rechten voor homo en lesbische koppels, maar deze overeenkomst betekend niets voor mensen die werken in scholen of in religieuze instituten". Crowley zegt verder nog dat de overheid alleen maar een amendement moet toevoegen aan de akte om verdere discriminatie te voorkomen.

De wet zorgt voor heel wat problemen, zoals voor leerkrachten die gescheiden zijn, of degene die niet gehuwd zijn maar samen leven met een partner (hetero, homo en lesbisch), want hun levensstijl komt in conflict met het gedachtegoed van de kerk.

Eerder kon je bij ons lezen:
Noord-Ierland: Religieuzen winnen, delen antidiscriminatiewet holebi's weg. (12.09.07)
Ierse presidente waarschuwt voor link tussen holebi-pesten en zelfmoord. (02.09.07)
UK: Religieuze scholen mogen kids leren dat holebi's fout zijn. (01.06.07)

03.10.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 October, 2007 en 1576 keer gelezen.Reageer op dit bericht: