Zuid-Afrika: Holebi Pride tegen moorden op lesbiennes uit Soweto.De bijeenkomst tijdens de holebi Pride in Soweto concentreerde zich vooral op politieke kwesties. Deze Pride was niet vergelijkbaar met de flamboyante feesten die typisch zijn voor de Pride van Johannesburg.
Holebi activisten stapten op tot aan de politie van Jabulani, om er te protesteren tegen de moorden op 2 lesbiennes uit Soweto, in juli.

De 34jarige Sizakele Sigasa (foto) en de 23jarige Salome Masooa werden dood teruggevonden in een veld in Meadowlands. Ze waren verkracht, verminkt en ze werden vermoord in executiestijl.

Sigasa was openlijk lesbienne en activiste. Ze steunde de mensen die besmet waren met het HIV virus of aids en de holebi gemeenschap.

Dawn Cavanagh, voorzitster van het forum voor de kracht van de vrouwen, zei dat ze vooral teleurgesteld was in het gebrek aan bescherming naar holebi’s toe in gemeenschappen zoals Soweto. Ze zei: “We vragen voor gerechtigheid, we vragen dat de politie deze zaak behandeld zoals elke andere moordzaak in Zuid-Afrika”.

Kapitein Wayne Ellapen van het onderzoeksteam van de politie verklaarde dat de zaak de hoogste prioriteit krijgt. Gearresteerde verdachten die te maken konden hebben met de twee moorden, werden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs, niet omdat de slachtoffers lesbisch waren.

Bev Dietsie, een holebi burgerrechten activiste en filmmaker die mee de Pride van Johannesburg organiseert, zei dat het belangrijk was dat een holebi Pride niet enkel geassocieerd worden met flamboyante feesten.

Diegenen die de constitutie niet kunnen vieren, omwille van hun ras, klasse of omstandigheden, kijken aan tegen discriminatie en haatmisdaden.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zuid-Afrika: Holebiseksualiteit nog steeds niet helemaal aanvaard.(29.08.07.)
Zuid-Afrikaanse lesbiennes gefolterd en vermoord.(13.07.07.)

Bron: The Times en holebi.info
01.10.07.

Dit bericht is gepost op 01 October, 2007 en 1659 keer gelezen.Reageer op dit bericht: