USA: Presidentskandidaat Obama voorstander anti-holebi discriminatiewet.USA: Afgelopen vrijdag werd de Matthew Sheppard Act goedgekeurd. Deze federale wet voor haatmisdaden die seksuele geaardheid omvat werd in de senaat goedgekeurd. Eveneens afgelopen vrijdag liet Presidentskandidaat Barack Obama (foto) weten dat hij een voorstander is van de wet, en riep daarbij president Bush op om de wet te ondertekenen.

De wet moet nu eerst nog naar het Witte huis en dan is het aan president Bush om al dan niet zijn veto te stellen tegen de Matthew Sheppard Act.

Obama zei: "Deze stem ging om wie we zijn als Amerikanen en of de natie van plan is door te gaan met het nakomen van de belofte dat er gelijkheid is voor iedereen. Degene die misdaden plegen, of dat nu is uit racistische overweging of op basis van gender, religie of seksuele geaardheid, moeten hard gestraft worden".

'De overwinning van vandaag is een overwinning voor ons allemaal, in het in stand houden van de basis rechten en beschermingen in ons land. Ik verzoek de president dan ook te overwegen om zijn veto niet te stellen en de wet te ondertekenen om zo het Amerikaanse volk te helpen en ondersteunen in het principe dat dit land uitstraalt waarbij we gelijkheid voor iedereen garanderen.

Holebi info eigen berichtgeving
Error op deze site? klik HOME

Dit bericht is gepost op 30 September, 2007 en 1869 keer gelezen.Reageer op dit bericht: