Je leest:

Mozambique: Condooms zijn besmet met Hiv.Mozambique, Zuidoost-Afrika: Het hoofd van de Rooms katholieke kerk uit Mozambique zegt dat sommige condooms die gemaakt worden in Europa besmet zijn met het Hiv-virus.

Aartsbisschop van Maputo, Francisco Chimoio, deed deze uitspraak tijdens de viering van de 33-jarige onafhankelijkheid van Mozambique.

Tegen een BBC-journalist zei hij: "Condooms zijn niet altijd veilig, omdat ik weet dat er twee landen in Europa zijn waar ze condooms maken die besmet zijn met het Hiv-virus". Hij weigerde te zeggen over welke landen het zou gaan en zei verder: "Ze willen het Afrikaanse volk uitroeien, dat is hun programma".

"Tot op de dag van vandaag willen ze ons kolonialiseren. Wanneer we niet oppassen zullen we op korte tijd allemaal verdwenen zijn". zei hij ook nog, waarbij hij vervolgens hamerde op de traditionele katholieke waarden van het huwelijk, dat alleen mogelijk en toegestaan is tussen man en vrouw, en dat dit samen met seksuele onthouding de beste manier is om de ziekte tegen te houden.

In Mozambique is ruim 19,2% van de 19 miljoen inwoners besmet met het Hiv-virus, naar schatting raken er dagelijks 500 mensen besmet.

Aids organisaties noemen de uitspraak van de aartsbisschop nonsens en verdedigen het gebruik van condooms voor hetero's en homo's. Bovendien laten ze weten dat condooms op de dag van vandaag erg veilig zijn en dat mensen ze zeker moeten blijven gebruiken, niet alleen tegen Hiv maar ook tegen andere soa's (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen).

De Rooms katholieke kerk is erg gerespecteerd in Mozambique. 17,5% van de inwoners is Rooms katholiek.

Meer Holebi nieuws klik Home

29.09.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 September, 2007 en 1379 keer gelezen.