Noord-Ierland: Nintendo in verdediging tegen homofobisch woord in game.Noord-Ierland: Een bezorgde Ierse vader nam contact op met een computer software fabrikant, nadat hij ontdekte dat er een homofobische term in de Junior Scrabbele 2007 editie, een spel op Nintendo DS.

Zachary McAdam speelde het spel met zijn dochtertje van zeven, toen kreeg hij het woord lesbo aangeboden als oplossing van een vijfletter anagram. "De term lesbo is een slang naam uit de slang taal met als doel te beledigen", zei McAdam tegen de Belfast Telegraph.

"Ik zocht het woord op in het woordenboek op het internet, om er zeker van te zijn dat ik niet overdreven reageerde. Maar toen zag ik dat het woord werd omschreven als substantief, slang, kleinerend en aanvallend".

Ubisoft, het Franse bedrijf dat het spel uitbracht, zegt dat het programma is gebaseerd op de officiƫle woordenlijst uit het officiƫle Scrabble woordenboek. En dat het woord lesbo niet beledigend bedoeld is.

P.A MagLochlainn, woordvoerder van de Noord-Ierse homo rechtenorganisatie zei tegen de krant: "Ik zou dat woord nooit gebruiken, de correcte term is lesbian". En voegde daar vervolgens aan toe: "Ik ben totaal niet verbaasd dat het woord voorkomt in het spel want de jongens die het hebben gemaakt hebben nooit op school geleerd, dat deze woorden gebruikt worden bij homofobische pesterijen".

Nota:
Slang taal (Engels-Amerikaans) is ongeoorloofd woordgebruik. Slang is levendig door leuke beeldspraak en humor, maar voor buitenstaanders onverstaanbaar door de vele afkortingen. Soms wordt het een tikje ruw of brutaal, vooral jongeren spreken Slang. En wanneer er een nieuw woord in de smaak valt kan het zijn weg maken tot eventueel het ogenblik komt dat het originele er afgesleten is en het weer uit gebruik verdwijnt. Typisch voor Slang taal zijn de slangnamen voor lichaamsdelen.

holebi info 2007
error of vreemde weergave van deze pagina? klik op home

Dit bericht is gepost op 29 September, 2007 en 2728 keer gelezen.Reageer op dit bericht: