Je leest:

Amerika: Romney contra democraten, die onderwijs over holebi’s toelaten.Washington. De republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft kritiek op zijn democratische rivalen omdat die niet tegen het omvatten van holebi gerelateerde onderwerpen in het onderwijsprogramma zijn.

Romney zei in een verklaring: “Het debat van vorige nacht is het laatste voorbeeld van hoe ver de democratische kandidaten afstaan van de Amerikaanse bevolking. Niet één kandidaat van de democraten voelt zich ongemakkelijk bij het feit dat jonge kinderen leren over het homohuwelijk, over homo’s en lesbiennes. Dit is een kwestie die zou moeten overgelaten worden aan de ouders, niet aan de scholen”.

De democraten werden de vraag voorgelegd hoe ze er tegenover zouden staan indien één van hun kinderen een verhaal werd voorgelezen in de lagere school, over een homo of lesbisch gezin. Senator Hillary Rodham Clinto van New York en Barack Obama van Illinois en John Edwards zeiden dat ze in het algemeen voorstander zijn van het aanleren van verdraagzaamheid, waaronder verdraagzaamheid tegenover homo’s en lesbiennes.

Edwards heeft een dochter van 9 en een zoon van 7. Hij vindt dat zijn kinderen moeten begrijpen wat de moeilijkheden zijn waar homo’s en lesbiennes mee te maken hebben. Of dat via school moet gaan, laat hij in het midden.

Obama, die dochters heeft van 6 en 9 jaar oud, zei dat hij en zijn vrouw het homohuwelijk hebben besproken met hun kinderen en ze leren hun kinderen niet bang te zijn voor mensen die anders zijn.

Romney is een gekend tegenstander van het homohuwelijk.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Iowa: Kandidaat Romney valt homohuwelijk aan via advertenties.(19.09.07.)
New Hampshire: Lesbienne contra Romney over vrijheid en holebi gezinnen.(07.06.07.)

Bron: 365gay com en holebi.info
28.09.07.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2007 en 1275 keer gelezen.