Rotterdam: Tentoonstelling Holebi Cultuur Wereldwijd.Naar aanleiding van het 60-jarige bestaan van de plaatselijke (Rotterdam) Holebi belangenorganisatie het COC. Presenteert de Kunsthal vanaf 20 oktober de tentoonstelling: Niet Verkeerd! Over de woelige geschiedenis van homoseksualiteit.

Homo, lesbisch, biseksueel, transgender, en alles wat daar tussen zit. Bijzondere filmfragmenten, foto's en schilderijen zullen een uitgebreid beeld geven van de ontwikkeling van de holebi-cultuur wereldwijd. Via afwisselende presentatie wordt er met film, fotografie en kunst ingegaan op de verschillende aspecten van de homocultuur.

In Strijd: Toont foto's van de New Yorkse Stonewall rellen uit 1969 toen homo's terug sloegen na pesterijen van de politie. Men toont daarbij ook foto's van de allereerste Gay Prides, waarbij je kan zien hoe het holebi's wereldwijd vergaat in hun strijd voor meer aanvaarding.

De Hall of Fame: Toont portretten van onder andere Truman Capote en Boy George, een serie van beroemde holebiseksuele helden.

De Dark Room: Verteld over de gruwel van de homovervolging tijdens de naziperiode en over aids.

In Uit de kast: Mensen spreken zich uit over het ontdekken en bekend maken van hun geaardheid.

Gay Jukeboxen: Hier kan men typische homo- en lesbomuziek beluisteren en karaoke meezingen met hits uit de Gay Top 40.

Ook in de kunst is door de eeuwen heen de liefde voor hetzelfde geslacht verbeeld. In de tentoonstelling zijn onder meer foto’s van lesbiennes uit de collectie van Amerikaanse kunstenares Cynthia Graig, een pentekening van Rubens en bijzondere Aziatische houtsnedes uit de achttiende eeuw te zien.

Tentoonstelling 'Niet verkeerd!
Vanaf 20 oktober 2007 t/m 2 maart 2008
Kunsthal Rotterdam, Museumpark - Westzeedijk 341 te Rotterdam
openingstijden: dinsdag t/m zaterdag - 10.00-17.00 uur & zon- en feestdagen - 11.00-17.00 uur

Meer info: Klik hier

25.09.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 25 September, 2007 en 1544 keer gelezen.Reageer op dit bericht: