New York: Moord op drie zwarte jongeren was homofobische daad.New York: Op 5 augustus van dit jaar werden drie Afrikaans-Amerikaanse jongeren in ware executiestijl vermoord. De drie studenten: Terrance Aeriel, Dashon Harvey en Iofemi Hightower (foto) werden vermoord op school. De politie denkt dat het om een uit de hand gelopen vechtpartij ging.

Maar enkele vrienden laten nu weten dat ze vermoeden dat de jongeren zijn vermoord omdat ze holebi waren. Homo activist James Credle zei dat de jongeren willen weten waarom er in de pers zo weinig wordt verteld over hun omgekomen vrienden.

Credle liet in een brief aan de politieonderzoekers weten dat de speurders een homofobisch motief moeten overwegen. Het is namelijk geweten dat twee van de vermoorde jongeren zeker holebi waren. Om meer problemen te voorkomen en de families te beschermen is niet vrij gegeven over welke twee van de jongeren het gaat.

In de weken volgende op de drievoudige moord arresteerde de politie zes jongeren waarvan drie minderjarigen. Ze werden moord en overval ten laste gelegd. Onder de daders een meisje van 18 en een illegale jongen van 28.

In eerste instantie hadden er vier slachtoffers moeten vallen maar Natasha Aeriel, 19, overleefde de aanval. Het is algemeen bekend dat de Afrikaanse en Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap negatief staan tegenover homoseksualiteit. In de Afrikaanse landen zelf beschouwt men homoseksualiteit als een ziekte of modetrend die is overgewaaid vanuit het Westen.

Eerder kon je bij ons lezen:
New York: Arrestatie in homofobe aanval tegenover lesbische Top-kok (14.09.07)

22.09.07
Bron: queer blogs en holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 September, 2007 en 1778 keer gelezen.Reageer op dit bericht: