Nederland: Poolse holebi's op bezoek, reizen ook af naar Antwerpen.Van 23 september tot 29 september komt een Poolse delegatie van holebi's naar Nederland en Vlaanderen. Doel is de organisatorische capaciteit binnen twee grote Poolse holebi organisaties te versterken, tw. de Nationale Campagne tegen Homofobie en Lambda.

De Poolse holebi activisten, drie vrouwen en drie mannen, komen uit Warschau, Torun en Wroclaw in Polen. De afdelingen van de holebi belangenorganisatie het COC uit Haaglanden, Rotterdam en Leiden bieden samen de Poolse holebi's een leuk programma aan ter kennismaking, daarbij organiseren ze ook workshops en discussies.

Ook bezoeken aan het COC in Amsterdam en het Antwerpse Roze Huis uit Vlaanderen zijn in het programma opgenomen.

De hoofdonderwerpen van de discussies zijn: voorlichtingswerk, vrijwilligersbeleid, fondsenwerving en politiek lobbywerk. De studiereis die in mei 2005 een eerdere versie voltooide, wordt gefinancierd door COC Haaglanden in samenwerking met de Stichting Stedenband Den Haag - Warschau, en het Europees Platform voor het Nederlandse Onderwijs.

Het klimaat voor holebi's en transgenders is erg ongunstig in Polen. De overheid voert al jaren een erg homofobisch beleid.

Eerder kon je bij ons lezen:
Polen: Anti-holebi wet in gedrang door ontslag homofoben. (17.08.07)
Polen gaat in beroep tegen Europees hof inzake holebi's.(05.08.07)
Polen lijdt aan homofobie volgens de Raad van Europa. (02.07.07)

22.09.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 22 September, 2007 en 1287 keer gelezen.Reageer op dit bericht: