San Diego: burgemeester door lesbische dochter bijgedraaid inzake huwelijk.San Diego, CaliforniŽ: afgelopen woensdag liet de republikeinse burgemeester van San Diego weten dat hij van plan is om de resolutie te ondertekenen die voorstel 22, die volgens velen homo's en lesbiennes verbied om te trouwen in de staat CaliforniŽ, te ondertekenen.

Burgemeester Jerry Sanders (foto) uitspraak is in tegenspraak met zijn verkiezings beloftes. Maar na kort onderzoek is de burgervader van mening veranderd over de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes.

"Ik heb dichte familieleden en vrienden die behoren tot de holebi gemeenschap. Het gaat daarbij om mensen uit mijn persoonlijke staf maar ook om mijn lesbische dochter en haar partner. En nu heb ik ingezien dat ik niet langer de andere kant kan opkijken, en dat ik ook hun relaties moet erkennen. Ik ben ondertussen van mening dat deze relaties evenwaardig zijn aan die van gehuwde heteroseksuelen, en dat ze net zo'n stabiele relatie kunnen hebben zoals ik met mijn eigen vrouw heb".

Of het huwelijk voor homo's en lesbiennes in CaliforniŽ wordt opengesteld is nog maar zeer de vraag. Want recent liet gouverneur Arnold Schwarzenegger weten dat hij zijn veto zal stellen tegen de openstelling van het huwelijk voor koppels van het gelijke geslacht. Ook vorig jaar stelde hij hier omtrent zijn veto.

Eerder kon je bij ons lezen:
Californische holebiís protesteren omtrent homohuwelijk. (20.09.07)
CaliforniŽ: Schwarzenegger wil toch het homohuwelijk blokkeren. (18.09.07)
CaliforniŽ: San Diego weigert uitdaging homohuwelijk te steunen. (06.09.07)

21.09.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 September, 2007 en 1585 keer gelezen.Reageer op dit bericht: