Nederland: 1 op 5 homo's komt in aanraking met geweld.Nederland: Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 homo's reeds te maken had met fysiek geweld omwille van zijn geaardheid. En bijna 38% liet weten ooit lastig te zijn gevallen of bedreigd omwille van de seksuele geaardheid.

Verder kwam ruim 80% van hen in aanraking met een of meerdere vormen van discriminatie. Belediging komt hierbij het meeste voor. Verder blijken er ook veel problemen te zijn in familieverband, op het werk en tijdens het uitgaan.

Ook vriendschappen komen vaak onder druk te staan naar aanleiding van een coming-out. Toch liet een meerderheid weten dat ze geen negatieve reacties kregen toen ze uit de kast kwamen. Hoewel meer dan de helft toch denkt dat geaardheid geen invloed heeft op de manier waarop mensen reageren, denkt 40% dat de omgeving een veroordeling uitspreekt op basis van seksuele voorkeur.

Dit afgelopen jaar nam het aantal meldingen van geweld tegen homo's in Nederland fors toe. De Nederlandse overheid liet recent weten er alles aan te zullen doen om dit in de toekomst te voorkomen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlands Kabinet gaat holebi acceptatie bevorderen. (19.09.07)
Nederland: Openbaar Ministerie en holebigroep samen tegen homo-geweld. (13.09.07)
Amsterdam: Hoofd van politie vraagt om homo-geweld niet te relativeren.(10.09.07)
Nederland: Nieuwe wet geeft straatverbod aan homo aanvallers.(08.09.07)
Nederland: Tolerantie holebi's in dorpen laat te wensen over. (05.09.07)
Nederland: Homo's in elkaar geslagen, politie lacht ermee. (02.09.07)

21.09.07
Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 21 September, 2007 en 1587 keer gelezen.Reageer op dit bericht: