NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Praten over holebi's op religieuze scholen.Nederland: SGP-leider Bas van der Vlies (foto), zegt dat Reformatorische en gereformeerde scholen er goed aan doen zelf te beginnen met het bespreekbaar maken van homoseksualiteit.

"Het is altijd goed als scholen zelf daartoe initiatieven nemen", zegt de politicus. Die hiermee wil voorkomen dat het ministerie van Onderwijs de scholen dwingende voorschriften oplegt in het kader van het nieuwe holebi-beleid dat minister Platerk gaat voeren.

Men kijkt nu vooral uit naar de homo-emancipatienota die volgende maand verschijnt. Nu al staat vast dat het kabinet zich vooral zal gaan inzetten op de sociale aanvaarding van holebi's onder jongeren. Hierbij kijkt men dan vooral naar het onderwijs. Daarbij zal men zich ook richten tot religieuze en etnische gemeenschappen, waar holebiseksualiteit nauwelijks of niet bespreekbaar is.

Verder hoopt Van der Vlies dat het ministerie van Onderwijs heeft geleerd van het uitbrengen van een themanummer van het homomagazine Expreszo, en dit tijdens de vorige kabinetsperiode. Verschillende christelijke scholen stuurden toen het blad terug, omdat zij dit niet wilden uitdelen aan hun studenten. Van der Vlies is van mening dat scholen zelf mogen bepalen of aangeboden lesmateriaal inhoudelijk en kwalitatief geschikt is. En meent dat het vooral nodig is dat christelijke scholen homohaat bestrijden.

Frank van Dalen, voorzitter van de holebi belangenorganisatie het COC zegt over de aanvaarding van holebi's op christelijke scholen: "Ook nu zie je weer dat er redelijk fel wordt gereageerd op de brief die de Koningin stuurde aan organisatoren van de Roze Zaterdag (Holebi-evenement). En dat terwijl zij Koningin is van alle Nederlanders, dus ook van 800.000 holebi's".

Volgens van Dalen is holebiseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar op reformatorische scholen. "Jongeren uit de gereformeerde gezindte leren niet om te gaan met homoseksuelen, zegt de voorzitter van het COC. 'Het enige dat ze weten is dat ze het moeten afwijzen".

Van der Vlies is die voorstelling van zaken overdreven. "Ik geloof niet dat het gesprek over homoseksualiteit op een reformatorische school niet plaatsvindt. Waarmee ik niet wil zeggen dat het niet moeilijk is. Er mag wel openheid zijn om daarover te praten, en ook aandacht gaan naar het feit dat we hierin de gebrokenheid van de schepping zien. Maar het kan niet zo zijn dat een reformatorische school de visie van het COC moet overnemen, die volledige aanvaarding behelst. Scholen moeten de vrijheid behouden om een ethisch oordeel te verbinden aan het praktiseren van de homoseksuele geaardheid.

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob wil ook dat er voor scholen ruimte blijft om zelf invulling te geven aan lessen over homoseksualiteit. Wanneer er lesmateriaal beschikbaar komt, hoopt hij dat dit ook bruikbaar is voor christelijke scholen. Volgens de politicus doen de christelijke scholen er goed aan ruimte te creren voor een open gesprek over homoseksualiteit. Of dat ook kan betekenen dat homo en lesbische leerkrachten zich als zodanig op christelijke scholen bekend mogen maken laat hij in het midden.

Van Dalen is met christelijke homoverenigingen in gesprek over het samenstellen van een lespakket. "Dat mag best een heel genuanceerd verhaal worden. Maar het moet leerlingen wel duidelijk worden dat homoseksualiteit gewoon bestaat. Bovendien hebben christelijke homoseksuele leerlingen niets aan lespakketten van de organisatie Different, met de boodschap dat ze moeten kruisdragen of dat ze er wellicht vanaf kunnen komen".

Ook is Van Dalen van mening dat de overheid aan scholen mag vragen dat het klimaat er zodanig is, dat iemand kan uitkomen voor z'n geaardheid.

Stichting Different, onderdeel van de stichting Tot Heil des Volks, heeft het lespakket Helemaal Anders ontwikkeld. Daarin wordt vooral in de docentenhandleiding duidelijk aangestuurd op het overbrengen van een bijbelse visie op homoseksualiteit. Homoseksuele leerlingen worden ook verwezen naar de cursussen van de stichting gericht op het 'genezen' van hun 'seksuele identiteitsstoornis'.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Nieuwe werkwijze schoolinspectie in nadeel van holebi's. (04.09.07)
Nederland: Voorlichting over holebiseksualiteit afschaffen en verplichten. (28.08.07)

20.09.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 20 September, 2007 en 1360 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 


Buitenlands nieuws

Holebi relaties zegenen in de kerk? en blik op holebi's verschuift binnen rooms-katholieke kerk.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 

Minderjarige Nederlandse homofoob riskeert taakstraf en geldboete.

 

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 

1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.

 

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.