NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Praten over holebi's op religieuze scholen.Nederland: SGP-leider Bas van der Vlies (foto), zegt dat Reformatorische en gereformeerde scholen er goed aan doen zelf te beginnen met het bespreekbaar maken van homoseksualiteit.

"Het is altijd goed als scholen zelf daartoe initiatieven nemen", zegt de politicus. Die hiermee wil voorkomen dat het ministerie van Onderwijs de scholen dwingende voorschriften oplegt in het kader van het nieuwe holebi-beleid dat minister Platerk gaat voeren.

Men kijkt nu vooral uit naar de homo-emancipatienota die volgende maand verschijnt. Nu al staat vast dat het kabinet zich vooral zal gaan inzetten op de sociale aanvaarding van holebi's onder jongeren. Hierbij kijkt men dan vooral naar het onderwijs. Daarbij zal men zich ook richten tot religieuze en etnische gemeenschappen, waar holebiseksualiteit nauwelijks of niet bespreekbaar is.

Verder hoopt Van der Vlies dat het ministerie van Onderwijs heeft geleerd van het uitbrengen van een themanummer van het homomagazine Expreszo, en dit tijdens de vorige kabinetsperiode. Verschillende christelijke scholen stuurden toen het blad terug, omdat zij dit niet wilden uitdelen aan hun studenten. Van der Vlies is van mening dat scholen zelf mogen bepalen of aangeboden lesmateriaal inhoudelijk en kwalitatief geschikt is. En meent dat het vooral nodig is dat christelijke scholen homohaat bestrijden.

Frank van Dalen, voorzitter van de holebi belangenorganisatie het COC zegt over de aanvaarding van holebi's op christelijke scholen: "Ook nu zie je weer dat er redelijk fel wordt gereageerd op de brief die de Koningin stuurde aan organisatoren van de Roze Zaterdag (Holebi-evenement). En dat terwijl zij Koningin is van alle Nederlanders, dus ook van 800.000 holebi's".

Volgens van Dalen is holebiseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar op reformatorische scholen. "Jongeren uit de gereformeerde gezindte leren niet om te gaan met homoseksuelen, zegt de voorzitter van het COC. 'Het enige dat ze weten is dat ze het moeten afwijzen".

Van der Vlies is die voorstelling van zaken overdreven. "Ik geloof niet dat het gesprek over homoseksualiteit op een reformatorische school niet plaatsvindt. Waarmee ik niet wil zeggen dat het niet moeilijk is. Er mag wel openheid zijn om daarover te praten, en ook aandacht gaan naar het feit dat we hierin de gebrokenheid van de schepping zien. Maar het kan niet zo zijn dat een reformatorische school de visie van het COC moet overnemen, die volledige aanvaarding behelst. Scholen moeten de vrijheid behouden om een ethisch oordeel te verbinden aan het praktiseren van de homoseksuele geaardheid.

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob wil ook dat er voor scholen ruimte blijft om zelf invulling te geven aan lessen over homoseksualiteit. Wanneer er lesmateriaal beschikbaar komt, hoopt hij dat dit ook bruikbaar is voor christelijke scholen. Volgens de politicus doen de christelijke scholen er goed aan ruimte te creŽren voor een open gesprek over homoseksualiteit. Of dat ook kan betekenen dat homo en lesbische leerkrachten zich als zodanig op christelijke scholen bekend mogen maken laat hij in het midden.

Van Dalen is met christelijke homoverenigingen in gesprek over het samenstellen van een lespakket. "Dat mag best een heel genuanceerd verhaal worden. Maar het moet leerlingen wel duidelijk worden dat homoseksualiteit gewoon bestaat. Bovendien hebben christelijke homoseksuele leerlingen niets aan lespakketten van de organisatie Different, met de boodschap dat ze moeten kruisdragen of dat ze er wellicht vanaf kunnen komen".

Ook is Van Dalen van mening dat de overheid aan scholen mag vragen dat het klimaat er zodanig is, dat iemand kan uitkomen voor z'n geaardheid.

Stichting Different, onderdeel van de stichting Tot Heil des Volks, heeft het lespakket Helemaal Anders ontwikkeld. Daarin wordt vooral in de docentenhandleiding duidelijk aangestuurd op het overbrengen van een bijbelse visie op homoseksualiteit. Homoseksuele leerlingen worden ook verwezen naar de cursussen van de stichting gericht op het 'genezen' van hun 'seksuele identiteitsstoornis'.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Nieuwe werkwijze schoolinspectie in nadeel van holebi's. (04.09.07)
Nederland: Voorlichting over holebiseksualiteit afschaffen en verplichten. (28.08.07)

20.09.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 20 September, 2007 en 1346 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 


Buitenlands nieuws

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 


Showbizz & Sport

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.