Nederlands Kabinet gaat holebi acceptatie bevorderen.Nederland: De holebi belangenorganisatie het COC laat weten erg blij te zijn met het nieuwe beleidsvoornemen van het Kabinet, om sociale aanvaarding te bevorderen. Hierbij zal de Nederlandse regering zich inzetten op actieve bevordering van de sociale acceptatie van homoseksualiteit.

Respect voor verschil is een basisvoorwaarde in onze Nederlandse samenleving, schreef het Kabinet. Discriminatie, intimidatie en geweld tegen homoseksuelen zal krachtiger worden bestreden. Daarvoor trekt de regering enkele extra miljoenen uit om de holebi-emancipatie in de Nederlandse samenleving weer extra vorm te geven en holebi vijandigheid te bestrijden.

Een half miljoen euro zou alvast beschikbaar worden gesteld om homo-emancipatiebeleid te verankeren bij de verschillende ministeries. Daarnaast wordt nog eens twee miljoen uitgetrokken voor het bevorderen van holebi emancipatie samenleving.

De weg die de Nederlandse overheid kiest ligt volledig in lijn met het beleid van het COC. "Holebi vijandigheid is een symptoom van gebrek aan sociale aanvaarding. Zolang 42% van de Nederlanders het afstootwekkend vindt dat twee mannen elkaar een zoen geven, tegenover 8% als het gaat om een man en vrouw die elkaar zoenen, is er nog veel onbegrip en dus uitsluiting. Dat bestrijden onze prioriteit en nu dus ook van het kabinet", aldus Frank van Dalen voorzitter van het COC.

De holebi belangenorganisatie laat nog wel weten dat ze zich wat zorgen maken over het geld dat er mee gemoeid is. Volgens de organisatie zijn de budgetten binnen de begroting van onderwijs, waar holebi-emancipatie onder valt, te beperkt. Volgens van Dalen hangt het succes af van wat de andere ministeries concreet aan maatregelen zullen treffen, en noemt de begrotingen van de verschillende ministeries vaag waarbij homoseksualiteit niet specifiek maar vaag wordt omschreven.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Openbaar Ministerie en holebigroep samen tegen homo-geweld. (13.09.07)
Amsterdam: Hoofd van politie vraagt om homo-geweld niet te relativeren.(10.09.07)
Nederland: Nieuwe wet geeft straatverbod aan homo aanvallers.(08.09.07)
Nederland: Homo's in elkaar geslagen, politie lacht ermee. (02.09.07)
Nederland: Tolerantie holebi's in dorpen laat te wensen over. (05.09.07)
Nederlandse holebi's voelen zich niet meer veilig op straat. (22.08.07)
Amsterdam: Opnieuw homo's aangevallen. (27.08.07)

19.09.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 19 September, 2007 en 1627 keer gelezen.Reageer op dit bericht: