Groot-BrittanniŽ: Homo overweegt klacht inzake stem discriminatie.



Groot-BrittanniŽ: Een grote bank loopt het risico aangeklaagd te worden omdat ze phone banking weigerde aan een homo omdat ze dachten dat die een vrouw was.

Graham O'Brian, 29, wilde aan phone banking doen bij Halifax maar mislukte daar steeds in omdat men bij de bank zijn stem niet vertrouwde, deze zou nogal vrouwelijk klinken, waarop Halifax O'Brian aanmaande om persoonlijk naar hen toe te komen.

Daar werd hem verteld dat hij geen toegang kreeg tot de diensten omdat een verdacht vrouws persoon probeerde toegang te krijgen tot de dienst.

Daarop diende O'Brian een klacht in. Halifax reageerde met te zeggen dat hij geen toegang kreeg omdat hij klinkt als een vrouw. En dit terwijl O"Brian regelmatig de melding had gedaan dat hij wel degelijk een man was.

Ondanks het feit dat de bank zijn excuses aanbood en beloofde dat het misverstand nooit meer zou voorvallen, is O'Brian toch van plan een rechtszaak in te dienen tegen het bedrijf.

"Ik voel me vervreemd en vernederd. Er is de neerbuigende manier waarop ze tegen me spraken, en er is de vernedering om naar het bedrijf te moeten gaan en de zaak op te lossen". O'Brian overweegt een klacht in te dienen op basis van seksuele discriminatie tegen Halifax.

Meer Holebi nieuws klik Home

18.09.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 September, 2007 en 1438 keer gelezen.



Reageer op dit bericht: