New York: waarschuwing tegen wordt weer hetero groepen.New York: De non profit groep Truth Wins Out waarschuwt de nieuwsmedia voor organisaties die resultaten brengen gerealiseerd door de zogenaamde ex-holebi groepen, die werden in het leven geroepen door rechtsgezinden en religieuzen.

Volgens enkele onderzoekers kan iemand die homo of lesbisch is door middel van therapie. Onderzoekers van het Wheaton College en de Pat Robertson Universiteit komen weldra met een studie die claimt dat je simpel weg door te bidden heteroseksueel kan worden.

Wayne Besen van Truth Wins Out zegt: "De onderzoekers zeggen dus dat je homoseksualiteit gewoon weg kan bidden. Ik denk dan ook dat ze weldra zullen komen met een studie die stelt dat homoseksualiteit orkanen en meteoren veroorzaakt".

Besen zegt dat de meeste studies onzin zijn, vooral omdat de studie resultaten voornamelijk afkomstig zouden zijn van telefoon interviews. Bovendien stelt Besen dat er geen enkel bewijs is dat de zogenaamde wordt weer hetero therapieŽn ook daadwerkelijk helpen.

Enkele jaren geleden waarschuwde tal van Amerikaanse psychiaters en psychologen reeds voor de zogenaamde wordt weer hetero therapieŽn. Uit kleinschalig onderzoek blijkt dat een meerderheid van de homo's en lesbiennes die deelnemen aan deze therapieŽn in de toekomst te kampen krijgen met depressies en vaak ook een zelfmoordpoging doen omdat ze er niet meer in slagen met zichzelf in het reine te komen.

Homoseksualiteit is aangeboren en verdwijnt dus niet zomaar door therapie of een simpel gebed. Maar ondanks het feit dat men reeds in de jaren 70 homoseksualiteit schrapte van de lijst der geestelijke stoornissen, groeit het geloof dat homoseksualiteit te genezen is.

Toch is er een klein lichtpuntje. Enkele maanden geleden kwamen enkele vooraanstaande ex-holebi groep organisators tot de conclusie dat homoseksualiteit niet te genezen is. Toch is dit niet het einde van deze groepen want gauw komen ze met iets nieuws.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerika: Onderzoek naar zijn holebi's wel of niet te genezen? (12.07.07)
UK: Holebi's zijn schuld van overstromingen en terrorisme.(02.09.07)
Amerika: Einde wordt weer hetero groepen op komst, na inzicht? (21.06.07)

15.09.07
Bron: gay blog en holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 September, 2007 en 1600 keer gelezen.Reageer op dit bericht: