Nederland: Nieuwe wet geeft straatverbod aan homo aanvallers.Nederland: De holebi belangenorganisatie het COC laat op zijn website weten erg blij te zijn met de nieuwe maatregelen inzake geweldsdaden tegen homo's.

Het COC zegt blij te zijn dat burgemeesters en officieren van justitie vandalen en aanvallers zonder tussenkomst van een rechter, een gebiedsverbod kunnen opleggen.

De Nederlandse ministerraad stemde afgelopen vrijdag in met het wetsvoorstel, die afkomstig zijn en ingediend werden door ministers Ter Horst en Hirsch Ballin.

Het COC pleitte al eerder voor zo'n straatverbod, omdat homofoben nu eenmaal niets te zoeken hebben in gebieden waar veel homo's samen komen.

Via de nieuwe wet kan een Nederlandse burgemeester of officier van justitie, vanaf nu vandalen en daders van geweldsdelicten zonder tussen komst van de rechter drie maanden verbieden zich in een bepaalde buurt of straat te begeven. De wet moet en zal eveneens de overlast van voetbalvandalen en hangjongeren aanpakken en tegen gaan.

Het COC heeft volgende week nog enkele gesprekken met het Openbaar Ministerie. En wat later zal er nog een gesprek volgen met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken over andere maatregelen om het toegenomen geweld tegen homo's een halt toe te roepen.

De holebi belangenorganisatie pleit voor het invoeren van een haatmisdaadwet, waarbij geweld op basis van afkomst, religie, sekse of seksuele geaardheid kan worden bestraft. Ook zal men gaan praten over het verbeteren van registratie door de politie.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Tolerantie holebi's in dorpen laat te wensen over. (05.09.07)
Nederland: Homo's in elkaar geslagen, politie lacht ermee. (02.09.07)
Nederland: Zes homofobe minderjarigen opgepakt na geweld tegen homo's. (26.08.07)
Amsterdam: Opnieuw homo's aangevallen. (27.08.07)
Nederlandse holebi's voelen zich niet meer veilig op straat. (22.08.07)

08.09.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 08 September, 2007 en 1768 keer gelezen.Reageer op dit bericht: