CaliforniŽ: San Diego weigert uitdaging homohuwelijk te steunen.San Diego, CaliforniŽ. De stadsraad van San Diego zal de uitdaging in de rechtbank die gaat over de weigering om een huwelijkslicentie af te leveren aan koppels van hetzelfde geslacht, niet steunen.

San Francisco en 15 homo koppels en lesbische koppels stapten naar het hooggerechtshof van CaliforniŽ, om de wet die het huwelijk beperkt tot hetero koppels, te wijzigen. Verschillende steden uit deze staat hebben het hooggerechtshof een brief geschreven waarin ze hun steun geven aan deze koppels, waaronder Los Angeles, San Jose, Long Beach en Oakland.

Toni Atkins (foto), lid van de stadsraad, kwam met een zelfde motie op de proppen. Atkins is een openlijke lesbienne. Ze probeerde de stadsraad het belang van hun steun duidelijk te maken, voor duizenden koppels uit San Diego.

Toen het tot een stemming kwam, was de uitslag 4 tegen 4, dus de motie werd verworpen.

Eťn van de stadsraadsleden die tegen had gestemd is Donna Frye, die bezorgd was over het gebrek aan informatie over wat het publiek hierover dacht. Ze vindt dat het publiek hierover zijn zegje moet kunnen doen, voor er een stemming zou zijn.

Atkins heeft gevraagd de kwestie terug ter stemming te brengen op 18 september.

San Diego is de tweede grootste stad van de staat CaliforniŽ en staat op de 8ste plaats als grootste stad van de natie.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
CaliforniŽ: Hooggerechtshof ingelicht over verschil holebirechten.(23.08.07.)
CaliforniŽ: Hooggerechtshof wil antwoorden over homohuwelijk.(22.06.07.)

Bron: 365gay.com en holebi.info
0.09.07.

Dit bericht is gepost op 06 September, 2007 en 1415 keer gelezen.Reageer op dit bericht: