NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Libanese zieke homo dreigt te worden uitgezet.Nederland: Jamal (Jimmy) Turkmani (foto), een jonge homoactivist uit Libanon, is in Den Helder opgepakt en dreigt te worden uitgezet. Aan het eind van de dag werd hij overgebracht van de gevangenis naar een uitzetcentrum in Zeist.

Zijn raadsman is erg woedend maar zegt ook erg verbaasd te zijn over deze actie. Verder is er nog een onderzoek lopende in Jamal's asielzaak tegen zijn uitzetting naar Libanon. De jonge homo heeft een hiv-infectie en kampt bovendien met zware psychische problemen, waarvoor hij drie keer per maand moet worden behandeld.

Jamal is geen crimineel en heeft zich altijd netjes gehouden aan alle toezichtsmaatregelen, zoals de wekelijks meldingsplicht.

Omdat het beroep nog lopende is, zegt de advocaat van Jamal erg verbijsterd te zijn dat de terugkeerambtenaren er blijkbaar van uitgaan dat er een onderduik gevaar dreigt. "Het ingestelde beroep is de laatste kans om voor deze jonge homo asiel te krijgen in Nederland. En heeft hij er dus alle belang bij zich te houden aan de regels. Dat is dan ook de enige manier waarop hij in het bezit kan komen van een verblijfsvergunning in Nederland. De enige reden die wordt aangevoerd is dat hij in een zogenaamd terugkeergesprek, liet weten bang te zijn voor een uitzetting naar Libanon, dit wil daarom nog niet zeggen dat mijn cliŽnt daarom ook daadwerkelijk van plan zou zijn om onder te duiken", aldus advocaat Filip Schuller.

Verder meent de advocaat van de jonge homo dat het een schande is dat de vreemdelingenpolitie uit Den Helder, hem vast zette en zelfs overbracht naar Zeist, en dit terwijl hij elke week een bezoek moet brengen aan zijn behandelaars. Het is volgens de raadsman dan ook duidelijk dat de opsluiting zijn reeds kwetsbare gezondheidssituatie verder zal verslechteren.

Inmiddels heeft Schuller beroep ingesteld tegen de detentie en spoedvoorzieningen om het beroep zo snel mogelijk door de asielrechter te laten beoordelen.

Jamal, Jimmy voor de vrienden, krijgt hulp van de Stichting Vrienden van de Gay Krant en van de Nederlandse holebi belangenorganisatie het COC. Verder organiseren enkele holebiseksuele allochtonen een protestbijeenkomst aan het uitzetcentrum van Zeist.

In Libanon bestaat er een zwaar taboe op holebiseksualiteit, en dit zowel onder de christelijke als onder de islamitische gemeenschappen, waar het onderwerp niet bespreekbaar is. En ook al kent Beiroet een bloeiende homo uitgaansleven met vele dancings en badhuizen, buiten deze gelegenheden moeten holebi's zeer subtiel te werk gaan.

Verder is homoseksualiteit niet strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht. Maar homoseksuele gedragingen kunnen wel worden vervolgd op basis van artikel 534 van het Libanese Wetboek der Strafrechten. Hierin stelt men dat tegennatuurlijke vleselijke gemeenschap strafbaar kan gesteld worden met een gevangenisstraf van maximum 1 jaar. Onder de nieuwe van kracht zijnde Libanese strafvorderingregime worden gevangenisstraffen tot 1 jaar niet meer uitgevoerd, maar omgezet in voorwaardelijke straffen.

De tegennatuurlijke vleselijke gemeenschap heeft een religieuze achtergrond en is niet alleen tegen homo's gericht. Want zo kan men ook de buitenhuwelijkse gemeenschap tussen een man en een vrouw vervolgen als deze tegennatuurlijk wordt bevonden. Maatstaf is vooral wat de buitenwereld aangeeft als tegennatuurlijk.

Jamal is 27, hij komt uit Libanon. Toen zijn ouders hoorden dat hij homoseksueel is, verklaarde zijn vader dat hij hem uit eerwraak zou doden. De autoriteiten in Libanon verafschuwen homoseksualiteit. Op bescherming hoeft Jamal dus niet te rekenen. Om die reden vluchtte hij op 2 mei 2002 naar Nederland. Ondertussen woont hij al vijf jaar in Nederland en spreekt de taal perfect en is al enige tijd in afwachting van een verblijfsvergunning, die hem tot op heden steeds wordt geweigerd. Men oordeelde dat de jonge homo weliswaar niet terug naar zijn familie kan, maar dat hij dan maar zijn geluk moet gaan beproeven in een ander deel van Libanon. Inmiddels blijkt ook dat hij besmet is met het hiv-virus waarvoor hij in Nederland kan worden behandeld en in Libanon niet.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland Crisis omtrent allochtone bedreigde holebi's.(16.08.07)

06.09.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 06 September, 2007 en 2013 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 

Blind Getrouwd: al 10% holebi's schreef zich in, schrijf jezelf ook in, vooral lesbiennes.

 

Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.

 


Buitenlands nieuws

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 

1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.

 

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 

Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.

 

Video met schaduwpoppen toont liefdesverhaal tussen twee mannelijke giraffen.

 

Hongarije voert ondanks protest toch anti transgender wet in.

 


Showbizz & Sport

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.