Rusland: Rechtbank verwerpt holebi zaak.Rusland: Een poging van homoactivisten om te protesteren tegen het vorig jaar gestelde verbod op de Gay Pride parade in Moskou, faalt nadat het Tverskoy hof van Moskou de zaak afwees.

De rechtbank oordeelde dat het verbod op het houden van een Holebi Pride parade legaal was, en wees daarom de zaak van de holebiactivisten die hier tegen protesteerden af.

Nikolai Alekseyev (foto), homoactivist en organisator van de Gay Pride liet weten dat hij in beroep zal gaan tegen de uitspraak, en dat hij zelfs tot aan het Europese hof voor de mensenrechten wil gaan.

De politie van Moskou wordt regelmatig bekritiseerd om het feit dat ze zomaar de homofobische houding van enkele politici overnemen. De politie zou bovendien eerder de kant kiezen van tegenstanders in plaats van holebi's te beschermen.

Een vreedzame optocht van homo activisten van een homo rechten organisatie mochten niet door de straten trekken. Sommige activisten trokken zich niets aan van het verbod en trokken toch door de straten. Daarop werden ze aangevallen door neo-nazi's en orthodoxe extremisten. De politie arresteerde slechts 20 tegenstanders en maar liefst 50 holebi's.

Eerder kon je bij ons lezen:
Rusland: Homo's verliefd op president Poetin. (28.08.07)
Russisch homoactivist ondervraagt over outen politicus. (24.08.07)

06.09.07
Bron: Pink news en holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 September, 2007 en 1350 keer gelezen.Reageer op dit bericht: