Nederland: Tolerantie holebi's in dorpen laat te wensen over.Zwolle, Nederland: Volgens een plaatselijke afdeling, uit Zwolle, van de holebi belangenorganisatie het COC, laat de tolerantie in de Nederlandse dorpen ten aanzien van homo's en lesbiennes nog veel te wensen over.

Richard Kuper (foto), voorzitter van het COC uit Zwolle, zei dit naar aanleiding van pesterijen tegen homo's afgelopen weekend in het Zwolse bos van Heerde. Daar vielen jongeren uit de omgeving homo's lastig.

De jongeren droegen een paardenmasker en probeerden zo de homo's te intimideren. De feiten gebeurde afgelopen weekend op een homo-ontmoetingsplaats.

Kuper zegt dat er geen aangifte van de pesterijen is gedaan bij de politie, en dat hij dit betreurt omdat het oppakken van een dader er mee voor kan zorgen dat er een beter beeld ontstaat over de pesterijen tegenover homoseksuelen.

"Geweld of schelden tegen homo's is echt een stap te ver. We hopen altijd dat mensen aangifte doen wanneer ze slachtoffer zijn van zulke feiten. Wanneer dit niet gebeurt kom je er nooit achter of er sprake is van een toename van homogeweld of niet", aldus Kuper.

Naar aanleiding van de feiten nam het COC-Zwolle contact op met de gemeentelijke autoriteiten.

"Op het vlak van voorlichting over homoseksualiteit is er met name in de dorpen nog veel werk aan de winkel. Vooral in dorpjes zoals Staphorst en Urk, mag er wat dat betreft nog veel veranderd worden. Wij horen dat ook van de jongeren die uit de dorpen zelf afkomstig zijn. Op veel plaatsen kan je er absoluut niet voor uitkomen dat je homo of lesbisch bent, ook er over praten is vaak taboe. Dat veranderd dan van zodra jongeren in de grote stad komen", aldus Kuper.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Homo's in elkaar geslagen, politie lacht ermee. (02.09.07)
Nederland: In stad A is homo roepen verboden, in stad B niet. (25.08.07)
Nederland: Zes homofobe minderjarigen opgepakt na geweld tegen homo's. (26.08.07)
Amsterdam: Opnieuw homo's aangevallen. (27.08.07)

05.09.07
Bron: De Stentor.nl

Dit bericht is gepost op 05 September, 2007 en 2691 keer gelezen.Reageer op dit bericht: