USA: Ontslag van senator Craig omtrent homoseks komt eraan.Ongeveer een week nadat het nieuws uitlekte dat de republikeinse senator Larry Craig was gearresteerd wegens homoseks op de toiletten van een vlieghaven in Minnesota, wordt er verwacht dat de 62jarige politieker ontslag neemt als senator.

Waarschijnlijk zou Craig dit vandaag bekend maken, om op die manier een langdurig schandaal voor zijn partij te besparen. Met de presidentsverkiezingen in het vooruitzicht, in 2008 en met de negatieve publiciteit die de republikeinen al kenden tijdens de laatste verkiezingen en het Irak beleid van de republikeinse president George W. Bush, kan die partij elke negatieve publiciteit missen.

Tijdens een persconferentie, met zijn vrouw Suzanne aan zijn zijde, verklaarde Craig dat alles berustte op een misverstand en dat hij geen homo was. Hij pleitte schuldig voor het maken van seksuele toenaderingen in de toiletten van de vlieghaven en zorgde daarmee voor heel wat opschudding in de politieke wereld van Amerika. Hij werd dan gearresteerd door een undercover agent.

Een republikeinse bron meldt dat Craig vandaag met het ontslagnieuws naar buiten zal komen en zal aftreden als senator op 30 september. Hij is al meer dan een kwart eeuw senator, maar zal zich niet meer herverkiesbaar stellen.

Craig staat bekend als een fanatieke conservatieve politieker die tegen het homohuwelijk en tegen de omvatting van seksuele oriŽntatie in de staatswet voor haatmisdaden is.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Senator gearresteerd voor openbare homoseks zegt geen homo te zijn.(29.08.07.)
Amerika: Opnieuw republikeinse senator betrokken bij homo-schandaal.(28.08.07.)

Bron: 365gay.com en holebi.info
01.09.07.

Dit bericht is gepost op 01 September, 2007 en 1453 keer gelezen.Reageer op dit bericht: