NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Amsterdam: ChristenUnie accepteert uitleg raadslid, holebi's niet.Amsterdam: In een ander nieuwsbericht van vandaag kon je lezen dat raadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam-Zuidoost, Yvette Lont, haar excuses gaf over haar uitspraken over homo's.

Het bestuur van de ChristenUnie liet weten waardering te hebben voor het feit dat Lont, in een brief haar excuses maakt over het gebruik van de term: geestelijke dood.

Partijvoorzitter Peter Blokhuis (foto) zegt verheugt te zijn met deze correctie maar betreurt de commotie die zij bij een aantal homo-organisaties heeft veroorzaakt, mede ook doordat Lont in deze kwestie ten onrechten als ChristenUnie raadslid naar buiten zou getreden zijn.

"Het is ieders goed recht een mening te hebben en die uit te dragen, maar het laatste moet op een zeer zorgvuldige manier gebeuren, een die rekening houdt met de gevoelens en beleving van anderen. Het politieke standpunt van de CU moet duidelijk zijn: de ChristenUnie is en blijft tegen alle vormen van discriminatie en geweld in de samenleving. Daarover hebben we zelfs een passage opgenomen in het regeerakkoord. We zijn dan ook erg blij dat Lont dit ChristenUnie standpunt in haar reactie dan ook onderschrijft", aldus Blokhuis.

Maar de holebi belangenorganisatie het COC laat inmiddels weten teleurgesteld te zijn in de excuses van Lont, volgens de organisatie geeft Lont geen blijk te begrijpen wat het probleem is. Mevrouw Lont biedt excuses aan voor de term ‘geestelijke dood’. De opmerking dat er slechts genade kan zijn als een homoseksueel het pad van homoseksualiteit verlaat is minstens zo schokkend en staat nog fier overeind, stelt het COC.

Het COC vervolgt: Lont maakt duidelijk dat ze sprak als geestelijk leider en niet als politicus. Maar daarmee maakt ze juist een onderscheid tussen kerk en staat, terwijl het juist de ChristenUnie is die dat onderscheid wil behouden. Voor degene die een scheiding tussen kerk en staat willen, is de houding van Lont niet houdbaar. Een politicus moet richting geven aan de samenleving. De particuliere geloofsovertuiging is daarbij een drijfveer voor het handelen van een betrokken politicus. In dit geval een politicus die enerzijds aangeeft dat homo's er mogen zijn, maar anderzijds op geen enkele wijze duidelijk maakt dat dit zonder voorwaarden is.

Gelet op haar uitspraken over genade nadat het pad van homoseksualiteit is verlaten is dit een belangrijk aandachtspunt. Zo komt nu de vraag naar boven of Lont van mening is dat het lessenpakket van Different om homoseksualiteit in het klaslokaal te bespreken, een goede methode is. Vooral de docentenhandleiding van deze lesmethode laat niets aan onduidelijkheid over welk pad homoseksuelen zouden moeten volgen. Het is onwaarschijnlijk dat mevrouw Lont als politicus hier een ander standpunt inneemt dan de geestelijk leider Lont.

De ChristenUnie is als regeringspartij verantwoordelijk om mede vorm te geven aan de plek die homoseksualiteit in de maatschappij inneemt en de veiligheid en vrijheid die, ook christelijke, homoseksuelen ervaren. Een politica die zo nadrukkelijk haar religieus denken richtsnoer maakt voor haar handelen, dat zelfs als een door God gegeven opdracht ziet, komt niet weg met excuses en de opmerking dat ze tegen discriminatie en geweld is. Daarvoor zijn er teveel vragen die ontbeantwoord blijven. Het COC liet verder weten dat ze weldra Lont zullen uitnodigen voor een tafelgesprek.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: ChristenUnie raadslid biedt excuus aan over uitspraak homo's. (01.09.07)
Amsterdam: ChristenUnie wijst opmerkingen over homo's af. (31.08.07)
Amsterdam: ChristenUnie raadslid wenst homo's geestelijke dood. (30.08.07)

01.09.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 01 September, 2007 en 1148 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

EĆ©n programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 

Blind Getrouwd: al 10% holebi's schreef zich in, schrijf jezelf ook in, vooral lesbiennes.

 

Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.

 


Buitenlands nieuws

Minderjarige Nederlandse homofoob riskeert taakstraf en geldboete.

 

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 

1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.

 

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 

Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.

 

Video met schaduwpoppen toont liefdesverhaal tussen twee mannelijke giraffen.

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.