NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Amsterdam: ChristenUnie raadslid biedt excuus aan over uitspraak homo's.Amsterdam: raadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam-Zuidoost, Yvette Lont (foto), laat weten spijt te hebben van haar uitspraak: dat homo's een geestelijke dood verdienen. In een e-mail aan de holebi belangenorganisatie het COC biedt Lont haar excuus aan en schrijft:

Langs deze weg wil ik reageren op reacties op het artikel in waarin ik reageer op uitspraken van prof. dr. J Hoek, hoogleraar gereformeerde spiritualiteit van de Gereformeerde Bond aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Als een vrouw die regelmatig spreekt in Christelijke gemeenten wilde ik op dr. Hoek te reageren, omdat ik van mening ben dat er anders omgegaan moet worden met homoseksuelen (m/v), maar wel met de juiste bijbelse waarden.

In onze eigen kerkelijke gemeente komen homoseksuelen en travestieten die voelen dat er meer is in het leven dan hun dagelijkse activiteiten en op zoek zijn naar zingeving. Als hun geestelijk leiders heten wij ze van harte welkom. Ze worden begeleid in vergeving en herstel van o.a. verwondde emoties en gebroken relaties, zoals iedere andere bezoeker. Verder krijgen ze begeleiding in aanvaarding in wie ze zijn in hun homoseksuele geaardheid. Door ons worden ze geaccepteerd hoe en wie ze zijn.

Naar mijn mening zijn over het algemeen de Evangelische gemeenten hier vaker gastvrijer in geweest, dan menig Gereformeerde kerk. Inderdaad moet er een omslag gemaakt worden, om als kerken uit te reiken naar mensen die verdriet en pijn hebben en dan moet de seksuele geaardheid niet een blokkade vormen. God houdt van iedereen en wil ook dat een ieder tot Hem komt, omdat Hij zegt: "Kom, zoals je bent".

De gemeente van God is geen gebouw, maar het zijn de mensen die er komen. Die mensen moet worden onderwezen dat homoseksuele gemeenteleden andere gevoelens hebben, maar dat ze er echt mogen wezen. Ik ben daarom blij met de discussie waarbij de kerken zich standpunten aan het vormen zijn aangaande het beleid rond homoseksuelen.

Voor de duidelijkheid, mijn reactie was als een geestelijk leider opgesteld, die dagelijks mensen begeleidt en die ook vaak jonge mannen spreekt die door oudere mannen seksueel zijn benaderd en die hierdoor in een identiteitscrises zijn beland. Dit keur ik ten zeerste af, of dit nou een jonge vrouw of een jonge man betreft.

De homofiele seksuele daad noem ik zonde, geen ziekte. Zonde wil zeggen: iedere vrijwillige overtreding van Goddelijke of zedelijke wetten. God zegt zelf dat Hij de zondaar lief heeft, maar de zonde haat. Dus zo ook ik , als Zijn dienstknecht.

Zonde brengt namelijk scheiding tussen God en mens, vandaar dat Hij het haat. Hij wil graag dat wij in Zijn tegenwoordigheid zijn en blijven. Als door zonde deze verbinding wordt verbroken heeft Hij daar veel verdriet van. Hij wil ons niet missen, maar liefhebben en zorg dragen en beschermen.

Toen ik de term 'geestelijke dood' gebruikte, bedoelde ik dit gescheiden zijn van God. Als de verbinding met God verbroken is, ben je geestelijk gezien 'dood'. In een christelijke krant heb ik deze geestelijke term gebruikt. Ik betreur dat dit in jullie kringen zoveel verwarring en boosheid heeft opgeleverd. Het was niet mijn bedoeling om te kwetsen. Ik neem bovendien grote afstand van het idee dat ik homoseksuelen zelfs de geestelijke dood zou toewensen. Integendeel, ik wens ieder mens het leven toe.

Dus nogmaals, ik wens niemand te verketteren oid. Wij leven gelukkig niet meer in de middeleeuwen, anders was ik als (ex) prostituee als eerste op de brandstapel gelegd, maar bij Jezus Christus heb ik vergeving en genade ontvagen om mijn leven en mezelf een nieuwe kans te geven. En die ga ik niet verspelen door anderen te brandmerken, maar ik ben wel verplicht om als Zijn dienstknecht, Gods wetten en regels zover en zoveel ik kan, na te leven, onderstrepen en onderzoeken.

Verder wil ik mijn verbijstering uiten over de negatieve, discriminerende, beledigende en rasicistische e-mails die ik ontvangen heb. Ik ervaar dat de pijn diep ziet. "hurt people, hurt other people". De oplossing is echter niet om kwaad met kwaad te vergelden, maar te vergeven en blijven zoeken naar dialoog. Langs deze weg wil ik een ieder vergeven die mij alle kwade en verschrikkelijke ziekten en vele manieren van dood en verderf hebben gewenst.

Ik betreur dat ik met de uitdrukking 'geestelijke dood' er niet geslaagd ben mijn geestelijke kijk op welke zonde dan ook te verduidelijken. Ik hoop met deze brief meer inzicht te hebben verschaft.

In mijn rol als politica, tot slot, zal ik mij blijven inzetten tegen elke vorm van discriminatie, geweld en intolerantie in onze samenleving tegen wie dan ook.

Hoogachtend,
Yvette Lont

Eerder kon je bij ons lezen:
Amsterdam: ChristenUnie wijst opmerkingen over homo's af. (31.08.07)
Amsterdam: ChristenUnie raadslid wenst homo's geestelijke dood. (30.08.07)

01.09.07
Bron: www.coc.nl (volledige overname)

Dit bericht is gepost op 01 September, 2007 en 1464 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 

Blind Getrouwd: al 10% holebi's schreef zich in, schrijf jezelf ook in, vooral lesbiennes.

 

Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.

 


Buitenlands nieuws

Minderjarige Nederlandse homofoob riskeert taakstraf en geldboete.

 

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 

1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.

 

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 

Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.

 

Video met schaduwpoppen toont liefdesverhaal tussen twee mannelijke giraffen.

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.