Zuid-Afrika: Holebiseksualiteit nog steeds niet helemaal aanvaard.Zuid-Afrika: Ook al mogen homo's en lesbiennes trouwen, toch vinden nog veel Zuid-Afrikanen homoseksualiteit onaanvaardbaar. Maar uit recent onderzoek blijkt dat het stilaan beter gaat, en dat sommige ouders zelfs hun kinderen meer tolerante waarden meegeven.

Het Zuid-Afrikaanse onderzoek naar waarden door het Centrum van internationale en samenwerkende politiek, van de universiteit van Stellenbosch werd vorig jaar uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat zelfs degene die negatief denken over homoseksualiteit toch hun kinderen een meer tolerante houding aanleren.

Op een schaal van aanvaarding zien Zuid-Afrikanen homoseksuele handelingen als meer aanvaardbaar dan prostitutie en abortus, maar dan wel minder aanvaardbaar dan scheiden of genadeloos moorden.

Verder blijkt dat 48% van de zwarte Zuid-Afrikanen niet naast een homo wil wonen, bij blanke Zuid-Afrikanen deelt 6% deze mening. En dat 9% van de zwarte Zuid-Afrikanen niet naast een gebuur wil wonen die het Aids virus heeft.

Ook blijkt dat 10% van de Zuid-Afrikaanse mannen van mening is dat het gerechtvaardigd is dat ze hun vrouw af en toe slaan.

Zuid-Afrika stelde op 12 november 2006 het huwelijk open voor homo's en lesbiennes, en werd hiermee het eerste en enige Afrikaanse land die toestaat dat homo's en lesbiennes trouwen. In de vele andere Afrikaanse landen is homoseksualiteit verboden en strafbaar gesteld met de doodstraf.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 29 August, 2007 en 1877 keer gelezen.Reageer op dit bericht: