Amsterdam: Opnieuw homo's aangevallen.Amsterdam: Opnieuw zijn in de Nederlandse hoofdstad homo's belaagd door jongeren. De politie heeft hierbij drie mannen en een vrouw aangehouden, ze scholden homo's uit en bedreigden hen, daarbij vielen dit keer geen gewonden.

Drie homo's liepen in de nacht van vrijdag op zaterdag gewoon over straat. Op een bepaald moment kwamen ze een 19-jarige man en een 20-jarige vrouw tegen, die begonnen hen uit te schelden, daarop voegden nog enkele andere jongeren zich bij het duo en begon mee de homo's te bedreigen en uit te schelden. De drie homo mannen konden ontsnappen en belden de politie.

Later gebeurde er nog een tweede incident. Hierbij liepen enkele homo's door de homo-uitgaansbuurt toen twee mannen in een auto hen begonnen te achtervolgen, ze draaiden hun raampjes open en begon op de homo's te schelden. Toen de drie homo's in hun auto stapten kwamen de mannen in de auto hen achterna. De homo's durfden niet uit hun wagen te komen en belde de politie, die arresteerde enige tijd later twee mannen van 19 en 24 jaar.

De afgelopen maanden is er een spectaculaire stijging in het aantal homofobe aanvallen in Amsterdam. Meermaals vielen hierbij gewonden. Zelfs tijdens de laatste Holebi Pride in Amsterdam werden er homo's aangevallen, waarbij er een zwaar gewond raakte.


27.08.07
Bron: het parool.nl

Dit bericht is gepost op 27 August, 2007 en 1682 keer gelezen.Reageer op dit bericht: