Nederland: Zes homofobe minderjarigen opgepakt na geweld tegen homo's.Nijmegen, Nederland: Zes jongens van tussen de 15 en 17 jaar oud zijn opgepakt door de Nijmegense politie. De jongeren worden verdacht van vele gewelddadige berovingen op homo's in en rond een park in Nijmegen.

Enkele van de jongeren zijn al over gegaan tot een schuldbekentenis. Met de aanhouding van de jongeren zijn meteen ruim tien gevallen van anti-homogeweld opgelost, aldus de politie.

De homofobe berovingen vonden plaats tussen mei en juni van dit jaar. De zes jongeren beroofden homo's van hun gsm en geld, dit gebeurde op een erg brutale en gewelddadige manier.

De jongeren zijn gearresteerd in de voorbije weken. Twee van hen zijn in bewaring gesteld, twee anderen zitten in de gevangenis, en twee anderen zijn inmiddels weer vrij.

Van vier zaken die de homofobe jongeren bekenden is nog geen aangifte gedaan. Het ging hierbij om berovingen of pogingen daartoe op de Vossendijk, de Weteringweg, het Elshofbos en het Gofferpark in Nijmegen. Om het onderzoek af te kunnen sluiten roept de politie eventuele slachtoffers op om zich alsnog te melden.


26.08.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 26 August, 2007 en 1468 keer gelezen.Reageer op dit bericht: