Nederland: In stad A is homo roepen verboden, in stad B nietNederland: Minister van Binnenlandse Zaken, Guusje Ter Horst (foto) van de PvdA, liet weten dat het woord homo als scheldwoord strafbaar moet zijn. De politica liet dit weten na afloop van de ministerraad.

"Homo, hoeft niet een beledigend woord te zijn, maar als de intentie aanwezig is om iemand hiermee te beledigen, dan moet dat beboet worden", aldus Ter Horst.

Afgelopen vrijdag werd door de politierechter uit Assen een 24-jarige man uit Zwolle, veroordeeld omdat hij twee agenten in Meppel had uitgescholden voor homo's. Volgens de rechter was hun uitroep beledigend bedoeld.

Afgelopen dinsdag oordeelde de politierechter uit Den Bosch nog het tegenovergestelde. Hij oordeelde dat een 19-jarige man uit Utrecht niet diende veroordeeld te worden voor het roepen van het woord homo naar een agent, omdat hij vond dat het woord in deze situatie neutraal bedoeld was. Het Openbaar Ministerie van Den Bosh liet eerder al weten hier niet mee akkoord te gaan en gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de jongeman.25.08.07
Bron: depers.nl en holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 August, 2007 en 1892 keer gelezen.Reageer op dit bericht: