Russisch homoactivist ondervraagt over outen politicus.Rusland: Nicolas Alexeyev (foto), homoactivist en organisator van de Gay Pride Parade werd afgelopen woensdag ondervraagt door de politie inzake een crimineel onderzoek, omdat hij eerder een Russisch parlementslid op de nationale televisie had geout als homoseksueel.

Alexeyev verwees naar artikel 51 van de Russische grondwet, die toestaat dat inwoners geen bewijs leveren tegen zichzelf. En zei verder dat hij kan bewijzen dat het Russische parlementslid Alexander Chuev homoseksueel is.

Verder liet de homoactivist ook nog weten dat er volgende maand demonstraties zullen zijn nabij de kantoren van Chuev, met slogans als: I also know that Chuev is gay.

Om te bewijzen dat hij schuldig is aan laster, willen de Russische onderzoeks autoriteiten bewijzen dat de uitspraak van Alexeyev, dat Chuev homoseksueel is, schadelijk is voor diens reputatie

"Wanneer de zaak naar de rechtbank verhuist, zal deze vermoedelijk achter gesloten deuren plaats vinden, want er zullen heel wat persoonlijke elementen over Chuev's privé leven worden verteld", zei Alexejev na zijn verhoor.

De homoactivist zegt dat hij voor elke rechtbank kan bewijzen dat de politicus homoseksueel is, en noemt hem bovendien hypocriet. Chuev staat bekend als een groot homofoob.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 24 August, 2007 en 1396 keer gelezen.Reageer op dit bericht: