China: Lesbiennes niet immuun voor seksueel overdraagbare ziektes.Ongeveer 60% van de ondervraagden voor een recent onderzoek over seksuele gezondheid voor lesbiennes, zeggen dat ze nooit aan veilige seks doen. Slechts 13% zegt dat ze steeds aan veilige seks doen.

Het onderzoek werd gedaan door de Women's Coalition Hong Kong, een vooraanstaande lesbische organisatie. Ze onthullen het enorme gebrek aan het bewustzijn omtrent seksuele gezondheid voor lesbiennes.

De meeste van de ondervraagden, 459 van de 694, zegt dat ze nooit onderzocht werden op seksueel overdraagbare ziekten of hadden nooit geen uitstrijkje.

Het is een misverstand dat er geen risico is op gezondheidsrisico's, wanneer je aan lesbische seks doet. Het is mogelijk om bij lesbische seks seksueel overdraagbare aandoeningen door te geven, ook HIV. Dit wordt doorgegeven via lichaamsvocht.

Bij orale seks kan je HIV doorkrijgen, indien je een wondje hebt in je mond. Andere ziekten, zoals het humaan papillomavirus kan worden teruggevonden op de huis en kan worden doorgegeven via de vingers in de vagina.

Het delen van seks speeltjes wordt ook aanzien als een hoog risico, indien je er niet een condoom omdoet en die vervangt vooraleer je die bij iemand anders of jezelf inbrengt.

Wai-Wai, een andere vrouwencoalitie, weet ook te zeggen dat lesbiennes meestal niet weten wat je moet verstaan onder veilige seks voor lesbiennes. Er is daarover niet voldoende publieke informatie te verkrijgen.

Eén van de nadelen is dat de zaken die nodig zijn voor veilige lesbische seks enkel te verkrijgen zijn in seksshops en dikwijls vrij duur zijn.

Om veilige seks bij lesbiennes te promoten, werd er een gids uitgegeven die de gezondheidsrisico's en de bescherming methodes uitlegt. Het geeft ook de nodige informatie over verdelers van de nodige producten.

Ook de Family Planning Association van Hong Kong neemt deel aan deze campagne en lanceert medische maar lesbisch vriendelijke check ups op het einde van de maand.

Lesbiennes schenken weinig aandacht aan veilige seks, omdat ze niet moeten zorgen voor anticonceptie.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 23 August, 2007 en 4397 keer gelezen.Reageer op dit bericht: