NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Laat ex-holebi's en christen holebi's meevaren in Amsterdamse Canal Pride.Nederland: Als het afhangt van Henk van Rhee (foto), varen volgend jaar christelijke holebi's en ex-holebi's mee in de jaarlijkse Amsterdamse grachten parade.

De heer van Rhee, nu partijdirecteur en campagneleider van de ChristenUnie, wordt weldra de nieuwe directeur van de stichting Tot Heil des Volks in Amsterdam. Onderdeel van deze stichting is de stichting Different die op bijbelse grondslag homoseksualiteit afwijst.

Van Rhee maakte bekend dat hij het plan heeft om volgend jaar Different te laten meevaren tijdens de Canal Parade, om zo de dubbele discriminatie van holebi christenen naar buiten te brengen.

Vier jaar lang werkte van Rhee bij de ChristenUnie, en nu de organisatie goed loopt en er goede verkiezingsresultaten zijn behaald, is volgens van Rhee de tijd gekomen om iets anders te doen. "Voor de partij breekt nu de fase aan van verdiepen en consolideren. Vanuit het partijbureau heb ik daaraan niet zo veel bij te dragen".

Formeel zal van Rhee de overstap in oktober maken, tot die tijd gaat hij al parttime bij de organisatie aan de slag. Zelf omschrijft hij zijn overstap als een van 'de barmhartige christelijk-sociale politiek naar de christelijk-sociale praktijk'.

De Stichting Tot Heil des Volks heeft verschillende deelorganisaties, die zich voornamelijk bezig houden met hulpverlening en opvang van de zwaksten uit de samenleving. Zo zijn er onder andere jeugdhotels en is er een opvang van dak- en thuislozen en bieden ze hulp aan prostituees.

Ook is er de stichting Different, die hulp biedt aan holebi's die vanuit hun christen zijn tegen homoseksualiteit strijden. Different, voorheen EHAH (Evangelische Hulp aan Homofielen), is aangesloten bij Exodus International, een internationale evangelische organisatie die deel uit maakt van de zogenaamde ex-holebi gemeenschap.

Op basis van bijbelse gronden wordt homoseksualiteit afgewezen en wordt er therapie aangeboden om tot een heteroseksuele levensstijl te komen. Ook Different biedt dit soort trainingen aan. De organisatie is ook bekend van zijn lespakket: Helemaal Anders, waarbij men zich richtte op reformatorische scholen en er met een bijbelse inslag voorlichting werd gegeven over homoseksualiteit.

De heer van Rhee liet recent weten dat hij een idee heeft. Namelijk om volgend jaar een bootje te laten mee varen door de Amsterdamse grachten tijdens de jaarlijkse Holebi grachten parade. Zodat er volgens hem aandacht kan gevraagd worden voor de dubbele discriminatie waarmee christelijke holebi's te maken hebben.

Een opmerkelijk voorstel wanneer je weet dat het Nederlandse Dagblad aan de vooravond van de afgelopen Canal Pride, deze happening in een hoofdredactioneel commentaar als een uitdrukking van het moderne Sodom en Gomorrha omschreef, en het Reformatorisch Dagblad de Gay Pride vreselijk Goddeloos en hemeltergend noemden.

Ook RefoAnders, een organisatie van christelijke holebi's, heeft in reactie op die berichtgeving laten weten activiteiten als de Canal Parade af te wijzen. De dialoog in reformatorische kringen over homoseksualiteit zou daarmee gevaar lopen, omdat ze de beeldvorming van christen-homo's beschadigt.

22.08.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 22 August, 2007 en 1386 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 


Buitenlands nieuws

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 

Holebi relaties zegenen in de kerk? en blik op holebi's verschuift binnen rooms-katholieke kerk.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 

Minderjarige Nederlandse homofoob riskeert taakstraf en geldboete.

 

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 

1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.