Je leest:

Nederland: Laat ex-holebi's en christen holebi's meevaren in Amsterdamse Canal Pride.Nederland: Als het afhangt van Henk van Rhee (foto), varen volgend jaar christelijke holebi's en ex-holebi's mee in de jaarlijkse Amsterdamse grachten parade.

De heer van Rhee, nu partijdirecteur en campagneleider van de ChristenUnie, wordt weldra de nieuwe directeur van de stichting Tot Heil des Volks in Amsterdam. Onderdeel van deze stichting is de stichting Different die op bijbelse grondslag homoseksualiteit afwijst.

Van Rhee maakte bekend dat hij het plan heeft om volgend jaar Different te laten meevaren tijdens de Canal Parade, om zo de dubbele discriminatie van holebi christenen naar buiten te brengen.

Vier jaar lang werkte van Rhee bij de ChristenUnie, en nu de organisatie goed loopt en er goede verkiezingsresultaten zijn behaald, is volgens van Rhee de tijd gekomen om iets anders te doen. "Voor de partij breekt nu de fase aan van verdiepen en consolideren. Vanuit het partijbureau heb ik daaraan niet zo veel bij te dragen".

Formeel zal van Rhee de overstap in oktober maken, tot die tijd gaat hij al parttime bij de organisatie aan de slag. Zelf omschrijft hij zijn overstap als een van 'de barmhartige christelijk-sociale politiek naar de christelijk-sociale praktijk'.

De Stichting Tot Heil des Volks heeft verschillende deelorganisaties, die zich voornamelijk bezig houden met hulpverlening en opvang van de zwaksten uit de samenleving. Zo zijn er onder andere jeugdhotels en is er een opvang van dak- en thuislozen en bieden ze hulp aan prostituees.

Ook is er de stichting Different, die hulp biedt aan holebi's die vanuit hun christen zijn tegen homoseksualiteit strijden. Different, voorheen EHAH (Evangelische Hulp aan Homofielen), is aangesloten bij Exodus International, een internationale evangelische organisatie die deel uit maakt van de zogenaamde ex-holebi gemeenschap.

Op basis van bijbelse gronden wordt homoseksualiteit afgewezen en wordt er therapie aangeboden om tot een heteroseksuele levensstijl te komen. Ook Different biedt dit soort trainingen aan. De organisatie is ook bekend van zijn lespakket: Helemaal Anders, waarbij men zich richtte op reformatorische scholen en er met een bijbelse inslag voorlichting werd gegeven over homoseksualiteit.

De heer van Rhee liet recent weten dat hij een idee heeft. Namelijk om volgend jaar een bootje te laten mee varen door de Amsterdamse grachten tijdens de jaarlijkse Holebi grachten parade. Zodat er volgens hem aandacht kan gevraagd worden voor de dubbele discriminatie waarmee christelijke holebi's te maken hebben.

Een opmerkelijk voorstel wanneer je weet dat het Nederlandse Dagblad aan de vooravond van de afgelopen Canal Pride, deze happening in een hoofdredactioneel commentaar als een uitdrukking van het moderne Sodom en Gomorrha omschreef, en het Reformatorisch Dagblad de Gay Pride vreselijk Goddeloos en hemeltergend noemden.

Ook RefoAnders, een organisatie van christelijke holebi's, heeft in reactie op die berichtgeving laten weten activiteiten als de Canal Parade af te wijzen. De dialoog in reformatorische kringen over homoseksualiteit zou daarmee gevaar lopen, omdat ze de beeldvorming van christen-homo's beschadigt.

22.08.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 22 August, 2007 en 1357 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
05 oktober 2019 - L'HOMME
05 oktober 2019 - La Hause
19 oktober 2019 - Soiree Feminee
19 oktober 2019 - 22 Years Red&Blue

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Verwijt dat een rechtse holebi schande is voor holebi gemeenschap maakt me boos, aldus Vlaams politicus.

 

15 seksuele geaardheden en 11 genderidentiteiten uitgelegd.

 

Sam Bettens schrijft brief aan Sarah Bettens.

 

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskee├źn pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 


Buitenlands nieuws

Fotograaf voorkomt dat jonge homo wordt vermoord na eerste Gay Pride in Europees land + video

 

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 


Showbizz nieuws

Queer Eye ster uit de kast als HIV-positief.

 

The Bachelor USA schreef geschiedenis met eerste lesbische verloving + video.

 

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.