NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Laat ex-holebi's en christen holebi's meevaren in Amsterdamse Canal Pride.Nederland: Als het afhangt van Henk van Rhee (foto), varen volgend jaar christelijke holebi's en ex-holebi's mee in de jaarlijkse Amsterdamse grachten parade.

De heer van Rhee, nu partijdirecteur en campagneleider van de ChristenUnie, wordt weldra de nieuwe directeur van de stichting Tot Heil des Volks in Amsterdam. Onderdeel van deze stichting is de stichting Different die op bijbelse grondslag homoseksualiteit afwijst.

Van Rhee maakte bekend dat hij het plan heeft om volgend jaar Different te laten meevaren tijdens de Canal Parade, om zo de dubbele discriminatie van holebi christenen naar buiten te brengen.

Vier jaar lang werkte van Rhee bij de ChristenUnie, en nu de organisatie goed loopt en er goede verkiezingsresultaten zijn behaald, is volgens van Rhee de tijd gekomen om iets anders te doen. "Voor de partij breekt nu de fase aan van verdiepen en consolideren. Vanuit het partijbureau heb ik daaraan niet zo veel bij te dragen".

Formeel zal van Rhee de overstap in oktober maken, tot die tijd gaat hij al parttime bij de organisatie aan de slag. Zelf omschrijft hij zijn overstap als een van 'de barmhartige christelijk-sociale politiek naar de christelijk-sociale praktijk'.

De Stichting Tot Heil des Volks heeft verschillende deelorganisaties, die zich voornamelijk bezig houden met hulpverlening en opvang van de zwaksten uit de samenleving. Zo zijn er onder andere jeugdhotels en is er een opvang van dak- en thuislozen en bieden ze hulp aan prostituees.

Ook is er de stichting Different, die hulp biedt aan holebi's die vanuit hun christen zijn tegen homoseksualiteit strijden. Different, voorheen EHAH (Evangelische Hulp aan Homofielen), is aangesloten bij Exodus International, een internationale evangelische organisatie die deel uit maakt van de zogenaamde ex-holebi gemeenschap.

Op basis van bijbelse gronden wordt homoseksualiteit afgewezen en wordt er therapie aangeboden om tot een heteroseksuele levensstijl te komen. Ook Different biedt dit soort trainingen aan. De organisatie is ook bekend van zijn lespakket: Helemaal Anders, waarbij men zich richtte op reformatorische scholen en er met een bijbelse inslag voorlichting werd gegeven over homoseksualiteit.

De heer van Rhee liet recent weten dat hij een idee heeft. Namelijk om volgend jaar een bootje te laten mee varen door de Amsterdamse grachten tijdens de jaarlijkse Holebi grachten parade. Zodat er volgens hem aandacht kan gevraagd worden voor de dubbele discriminatie waarmee christelijke holebi's te maken hebben.

Een opmerkelijk voorstel wanneer je weet dat het Nederlandse Dagblad aan de vooravond van de afgelopen Canal Pride, deze happening in een hoofdredactioneel commentaar als een uitdrukking van het moderne Sodom en Gomorrha omschreef, en het Reformatorisch Dagblad de Gay Pride vreselijk Goddeloos en hemeltergend noemden.

Ook RefoAnders, een organisatie van christelijke holebi's, heeft in reactie op die berichtgeving laten weten activiteiten als de Canal Parade af te wijzen. De dialoog in reformatorische kringen over homoseksualiteit zou daarmee gevaar lopen, omdat ze de beeldvorming van christen-homo's beschadigt.

22.08.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 22 August, 2007 en 1372 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Stad Halle tegen holebi & transgender vrije zones in Polen maar schrijft geen brief.

 

De situatie van holebi's en transgenders in het Belgische leger + lijstje.

 

Vlaanderen reageerde vol liefde op coming out van Peter + extra info + links + video.

 

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 


Buitenlands nieuws

Lerares kreeg 100.000 dollar na schorsing om foto's te tonen aan leerlingen.

 

Zwitsers stemde pro holebi in referendum rond nieuwe wet tegen homofobie.

 

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 


Showbizz & Sport

Sommige holebi transgender & hetero fans boos op The Village People.

 

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.