Iran: Homo tieners krijgen celstraf in plaats van doodstraf.Iran: Een rechter uit Teheran beschuldigde twee jongens van 16 en 17 jaar oud van seksueel misbruik van een 12-jarige jongen. Maar oordeelde dat ze ondanks hun jonge leeftijd niet de doodstraf krijgen maar wel tien jaar gevangenisstraf.

Ahad en Milad ontkennen dat ze de 12-jarige jongen hebben misbruik. De rechtbank oordeelde dat er medisch bewijs was dat het slachtoffer was verkracht.

In Iran wordt vaak de doodstraf toegepast en homoseksualiteit is strafbaar met de dood door ophanging. In het verleden is uit onderzoek gebleken dat na de vele protesten uit het Westen, Iran gebruik maakt van valse beschuldigingen, zoals verkrachting, om de vele executies te rechtvaardigen.

Vijf jury leden moesten oordelen over de twee tienerjongens. Twee van hen vroegen de doodstraf, maar de andere drie oordeelden dat de jongens gezien hun jeugdige leeftijd beter opgesloten zouden worden, en dat de jongens de onvolwassen zijn om de gevolgen van hun daden te begrijpen.

Een Iraans-Amerikaans mensenrechten activiste zei dat deze uitspraak een kleine vooruitgang is voor de mensenrechten van minderjarigen in Iran.

In 2005 was er een wereldwijd protest tegen Iran omdat deze twee homo's van 15 en 17 jaar ter dood veroordeelden en publiekelijk ophingen. Volgens de Iraanse autoriteiten omdat ze verkrachters waren, volgens onderzoekers en mensenrechten activisten zijn de jongens, net zoals zovele anderen, veroordeeld onder de Sharia wet, die homoseksualiteit verbiedt.

Eerder kon je bij ons lezen:
Iran verbiedt kranten editie omwille van interview met lesbienne. (07.08.07)
Iran: Het verhaal van een homo die ontsnapte aan executie. (19.07.07)
Iraanse lesbienne verteld over opsluiting, marteling en vluchtten. (27.06.07)

17.08.07
Bron: uk gay news en holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 August, 2007 en 2576 keer gelezen.Reageer op dit bericht: