NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

USA: Holebi TV debat presidentskandidaten verrassend en teleurstellend.Los Angeles, CaliforniŽ. De democratische kandidaten voor het presidentschap hebben geschiedenis geschreven, omdat ze vorige nacht deelnamen aan het eerste holebi debat op televisie over holebi en transgender kwesties.

De meest verrassende commentaar van de avond werd gemaakt door gouverneur Bill Richardson. Op een vraag van zangeres Melissa Etheridge (die deel uitmaakte van het panel) zei hij dat ďhij geloofde dat seksuele oriŽntatie een keuze wasĒ.

De forum moderator en journalist Margaret Carlson zei achteraf dat ze niet geloofde dat hij dat meende. Hij is een gouverneur die partnerregistraties wil doorvoeren voor holebiís in New Mexico. Misschien had hij de vraag niet begrepen of moet hij alles nog eens overdenken.

De kandidaten senator Hillary Clinton, senator Barack Obama, senator John Edwards, gouverneur Bill Richardson, congreslid Dennis Kucinich en senator Mike Gravel kwamen elk 15 minuten afzonderlijk naar voor, om er de vragen te beantwoorden gesteld door de lesbische zangeres Melissa Etheridge, journalist Jonathan Capehart en Joe Solmonese van Human Rights Campaign.

Alles werd live uitgezonden op LOGO. Senator Joe Biden en senator Chris Dodd konden niet aanwezig zijn omdat hun planning al volgeboekt was.

De meeste kandidaten hielden zich aan hun standpunten die naar voor kwamen in eerdere debatten. Alle kandidaten staan achter de herroeping van de ďdonít ask, donít tell lawĒ, de wet die lesbiennes en homoís verbiedt openlijk in het leger te dienen. Iedereen staat achter het feit dat holebiís volledige rechten moeten hebben. Volledige rechten inclusief het huwelijk, daarachter stonden enkel Kucinich en Gravel.

Obama verklaart dat hij op al zijn toespraken praat over holebi kwesties, zelfs op zijn meest belangrijke toespraak tijdens de democratische nationale conventie. Obama zegt dat holebiís zich dikwijls afgescheiden voelen van de rest, maar voor hem zijn ze een deel van Amerika, zoals ieder ander.

Eťn van de meest emotionele momenten was toen Etheridge tegen Clinton zei dat haar uiting van haar seksuele oriŽntatie tijdens de inhuldiging van Bill Clinton, haar voor de eerste keer hoopvol had gemaakt. Dan vervolgde Melissa, met tranen in de ogen, dat daarna hun harten gebroken waren, ze zich voelde alsof ze onder een bus gegooid werden.

Clinton ging niet akkoord met deze interpretatie. Het was een heel verdeeld congres, geleid door de republikeinen. Verschillende onderwerpen gingen niet vooruit zoals de bedoeling was. Indien zij president zou worden, zou ze de aanval van de president en de republikeinen op de holebi en transgender gemeenschap, terugdraaien. De aanval was laag en degraderend en dat moet stoppen.

Edwards verklaarde dat hij verkeerd was geweest in een vroeger debat, toen hij verklaarde dat hij tegen het homo en lesbi huwelijk was omwille van zijn religieuze achtergrond en dat hij een scheiding wou houden tussen politiek en geloof. Nu verkondigt hij: ďDe tijd voor politieke tegenstrijdige gesprekken is voorbij. Je hebt het recht op de waarheid. Mijn standpunt is niet veranderd. Ik steun het homo en lesbi huwelijk nietĒ.

Zowel Kucinich als Gravel bevestigden dat ze geloven in volledige gelijkheid, het homo en lesbi huwelijk inclusief. Liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht is evenwaardig als liefde tussen heteroís en moet als evenwaardig herkent worden.

Logo heeft een zendbereik van 28.000.000 gezinnen. Dit forum wordt gezien als een historisch moment voor de rechten van de mens.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Republikeinse presidentskandidaten weigeren holebi TV debat.(06.08.07.)
USA: Presidentskandidaten houden eerste holebi tv debat.(11.07.07.)

Bron: 365gay.com en holebi.info
10.08.07.

Dit bericht is gepost op 10 August, 2007 en 1336 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
05 augustus 2020 - Antw Pride online & buiten
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 


Showbizz & Sport

Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.

 

Uitspraken J.K Rowling over transgenders blijft voor opschudding zorgen, ook in Belgié.

 

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video