Je leest:

USA: Holebi TV debat presidentskandidaten verrassend en teleurstellend.Los Angeles, Californië. De democratische kandidaten voor het presidentschap hebben geschiedenis geschreven, omdat ze vorige nacht deelnamen aan het eerste holebi debat op televisie over holebi en transgender kwesties.

De meest verrassende commentaar van de avond werd gemaakt door gouverneur Bill Richardson. Op een vraag van zangeres Melissa Etheridge (die deel uitmaakte van het panel) zei hij dat “hij geloofde dat seksuele oriëntatie een keuze was”.

De forum moderator en journalist Margaret Carlson zei achteraf dat ze niet geloofde dat hij dat meende. Hij is een gouverneur die partnerregistraties wil doorvoeren voor holebi’s in New Mexico. Misschien had hij de vraag niet begrepen of moet hij alles nog eens overdenken.

De kandidaten senator Hillary Clinton, senator Barack Obama, senator John Edwards, gouverneur Bill Richardson, congreslid Dennis Kucinich en senator Mike Gravel kwamen elk 15 minuten afzonderlijk naar voor, om er de vragen te beantwoorden gesteld door de lesbische zangeres Melissa Etheridge, journalist Jonathan Capehart en Joe Solmonese van Human Rights Campaign.

Alles werd live uitgezonden op LOGO. Senator Joe Biden en senator Chris Dodd konden niet aanwezig zijn omdat hun planning al volgeboekt was.

De meeste kandidaten hielden zich aan hun standpunten die naar voor kwamen in eerdere debatten. Alle kandidaten staan achter de herroeping van de “don’t ask, don’t tell law”, de wet die lesbiennes en homo’s verbiedt openlijk in het leger te dienen. Iedereen staat achter het feit dat holebi’s volledige rechten moeten hebben. Volledige rechten inclusief het huwelijk, daarachter stonden enkel Kucinich en Gravel.

Obama verklaart dat hij op al zijn toespraken praat over holebi kwesties, zelfs op zijn meest belangrijke toespraak tijdens de democratische nationale conventie. Obama zegt dat holebi’s zich dikwijls afgescheiden voelen van de rest, maar voor hem zijn ze een deel van Amerika, zoals ieder ander.

Eén van de meest emotionele momenten was toen Etheridge tegen Clinton zei dat haar uiting van haar seksuele oriëntatie tijdens de inhuldiging van Bill Clinton, haar voor de eerste keer hoopvol had gemaakt. Dan vervolgde Melissa, met tranen in de ogen, dat daarna hun harten gebroken waren, ze zich voelde alsof ze onder een bus gegooid werden.

Clinton ging niet akkoord met deze interpretatie. Het was een heel verdeeld congres, geleid door de republikeinen. Verschillende onderwerpen gingen niet vooruit zoals de bedoeling was. Indien zij president zou worden, zou ze de aanval van de president en de republikeinen op de holebi en transgender gemeenschap, terugdraaien. De aanval was laag en degraderend en dat moet stoppen.

Edwards verklaarde dat hij verkeerd was geweest in een vroeger debat, toen hij verklaarde dat hij tegen het homo en lesbi huwelijk was omwille van zijn religieuze achtergrond en dat hij een scheiding wou houden tussen politiek en geloof. Nu verkondigt hij: “De tijd voor politieke tegenstrijdige gesprekken is voorbij. Je hebt het recht op de waarheid. Mijn standpunt is niet veranderd. Ik steun het homo en lesbi huwelijk niet”.

Zowel Kucinich als Gravel bevestigden dat ze geloven in volledige gelijkheid, het homo en lesbi huwelijk inclusief. Liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht is evenwaardig als liefde tussen hetero’s en moet als evenwaardig herkent worden.

Logo heeft een zendbereik van 28.000.000 gezinnen. Dit forum wordt gezien als een historisch moment voor de rechten van de mens.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Republikeinse presidentskandidaten weigeren holebi TV debat.(06.08.07.)
USA: Presidentskandidaten houden eerste holebi tv debat.(11.07.07.)

Bron: 365gay.com en holebi.info
10.08.07.

Dit bericht is gepost op 10 August, 2007 en 1276 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Flashback 80/90s
28 september 2019 - Revelation
28 september 2019 - Pop Cult
04 oktober 2019 - Bear Party
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
05 oktober 2019 - L'HOMME

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Sam Bettens, mastectomie achter de rug + video

 

Geschiedenis: Lesbiennes in de Vlaamse middeleeuwen.

 

Verwijt dat een rechtse holebi schande is voor holebi gemeenschap maakt me boos, aldus Vlaams politicus.

 

15 seksuele geaardheden en 11 genderidentiteiten uitgelegd.

 

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskeeën pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 


Buitenlands nieuws

Fotograaf voorkomt dat jonge homo wordt vermoord na eerste Gay Pride in Europees land + video

 

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 


Showbizz nieuws

Queer Eye ster uit de kast als HIV-positief.

 

The Bachelor USA schreef geschiedenis met eerste lesbische verloving + video.

 

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.