NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

USA: Holebi TV debat presidentskandidaten verrassend en teleurstellend.Los Angeles, CaliforniŽ. De democratische kandidaten voor het presidentschap hebben geschiedenis geschreven, omdat ze vorige nacht deelnamen aan het eerste holebi debat op televisie over holebi en transgender kwesties.

De meest verrassende commentaar van de avond werd gemaakt door gouverneur Bill Richardson. Op een vraag van zangeres Melissa Etheridge (die deel uitmaakte van het panel) zei hij dat ďhij geloofde dat seksuele oriŽntatie een keuze wasĒ.

De forum moderator en journalist Margaret Carlson zei achteraf dat ze niet geloofde dat hij dat meende. Hij is een gouverneur die partnerregistraties wil doorvoeren voor holebiís in New Mexico. Misschien had hij de vraag niet begrepen of moet hij alles nog eens overdenken.

De kandidaten senator Hillary Clinton, senator Barack Obama, senator John Edwards, gouverneur Bill Richardson, congreslid Dennis Kucinich en senator Mike Gravel kwamen elk 15 minuten afzonderlijk naar voor, om er de vragen te beantwoorden gesteld door de lesbische zangeres Melissa Etheridge, journalist Jonathan Capehart en Joe Solmonese van Human Rights Campaign.

Alles werd live uitgezonden op LOGO. Senator Joe Biden en senator Chris Dodd konden niet aanwezig zijn omdat hun planning al volgeboekt was.

De meeste kandidaten hielden zich aan hun standpunten die naar voor kwamen in eerdere debatten. Alle kandidaten staan achter de herroeping van de ďdonít ask, donít tell lawĒ, de wet die lesbiennes en homoís verbiedt openlijk in het leger te dienen. Iedereen staat achter het feit dat holebiís volledige rechten moeten hebben. Volledige rechten inclusief het huwelijk, daarachter stonden enkel Kucinich en Gravel.

Obama verklaart dat hij op al zijn toespraken praat over holebi kwesties, zelfs op zijn meest belangrijke toespraak tijdens de democratische nationale conventie. Obama zegt dat holebiís zich dikwijls afgescheiden voelen van de rest, maar voor hem zijn ze een deel van Amerika, zoals ieder ander.

Eťn van de meest emotionele momenten was toen Etheridge tegen Clinton zei dat haar uiting van haar seksuele oriŽntatie tijdens de inhuldiging van Bill Clinton, haar voor de eerste keer hoopvol had gemaakt. Dan vervolgde Melissa, met tranen in de ogen, dat daarna hun harten gebroken waren, ze zich voelde alsof ze onder een bus gegooid werden.

Clinton ging niet akkoord met deze interpretatie. Het was een heel verdeeld congres, geleid door de republikeinen. Verschillende onderwerpen gingen niet vooruit zoals de bedoeling was. Indien zij president zou worden, zou ze de aanval van de president en de republikeinen op de holebi en transgender gemeenschap, terugdraaien. De aanval was laag en degraderend en dat moet stoppen.

Edwards verklaarde dat hij verkeerd was geweest in een vroeger debat, toen hij verklaarde dat hij tegen het homo en lesbi huwelijk was omwille van zijn religieuze achtergrond en dat hij een scheiding wou houden tussen politiek en geloof. Nu verkondigt hij: ďDe tijd voor politieke tegenstrijdige gesprekken is voorbij. Je hebt het recht op de waarheid. Mijn standpunt is niet veranderd. Ik steun het homo en lesbi huwelijk nietĒ.

Zowel Kucinich als Gravel bevestigden dat ze geloven in volledige gelijkheid, het homo en lesbi huwelijk inclusief. Liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht is evenwaardig als liefde tussen heteroís en moet als evenwaardig herkent worden.

Logo heeft een zendbereik van 28.000.000 gezinnen. Dit forum wordt gezien als een historisch moment voor de rechten van de mens.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Republikeinse presidentskandidaten weigeren holebi TV debat.(06.08.07.)
USA: Presidentskandidaten houden eerste holebi tv debat.(11.07.07.)

Bron: 365gay.com en holebi.info
10.08.07.

Dit bericht is gepost op 10 August, 2007 en 1315 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Blind Getrouwd Belgie, motor tussen Nick & Christophe slaat (nog) niet aan.

 

Seizoensfinale Vlaamse jeugdserie #LikeMe in teken van homohuwelijk + 2 video's.

 

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 


Buitenlands nieuws

Schrijfster op 74-jarige leeftijd uit de kast + lijstje oudere coming outs.

 

Europese Unie tikt Hongarije op de vingers inzake transgender rechten.

 

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus pati√ęnten redden maar mogen dat niet.

 

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 


Showbizz & Sport

Ryan Murphy schonk medische benodigdheden uit Pose serie in strijd tegen coronavirus.

 

Will & Grace acteur speelt voor het eerst een vrouw in nieuwe film + trailer.

 

Elton John zamelde via zijn Aids Fonds geld in voor strijd tegen coronavirus voor hiv-pati√ęnten.

 

'Tiger King' Joe Exotic trouwde 5 keer met een hetero man, 'hij drogeerde ze zodat ze bij hem bleven'.

 

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.