NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

USA: Holebi TV debat presidentskandidaten verrassend en teleurstellend.Los Angeles, CaliforniŽ. De democratische kandidaten voor het presidentschap hebben geschiedenis geschreven, omdat ze vorige nacht deelnamen aan het eerste holebi debat op televisie over holebi en transgender kwesties.

De meest verrassende commentaar van de avond werd gemaakt door gouverneur Bill Richardson. Op een vraag van zangeres Melissa Etheridge (die deel uitmaakte van het panel) zei hij dat ďhij geloofde dat seksuele oriŽntatie een keuze wasĒ.

De forum moderator en journalist Margaret Carlson zei achteraf dat ze niet geloofde dat hij dat meende. Hij is een gouverneur die partnerregistraties wil doorvoeren voor holebiís in New Mexico. Misschien had hij de vraag niet begrepen of moet hij alles nog eens overdenken.

De kandidaten senator Hillary Clinton, senator Barack Obama, senator John Edwards, gouverneur Bill Richardson, congreslid Dennis Kucinich en senator Mike Gravel kwamen elk 15 minuten afzonderlijk naar voor, om er de vragen te beantwoorden gesteld door de lesbische zangeres Melissa Etheridge, journalist Jonathan Capehart en Joe Solmonese van Human Rights Campaign.

Alles werd live uitgezonden op LOGO. Senator Joe Biden en senator Chris Dodd konden niet aanwezig zijn omdat hun planning al volgeboekt was.

De meeste kandidaten hielden zich aan hun standpunten die naar voor kwamen in eerdere debatten. Alle kandidaten staan achter de herroeping van de ďdonít ask, donít tell lawĒ, de wet die lesbiennes en homoís verbiedt openlijk in het leger te dienen. Iedereen staat achter het feit dat holebiís volledige rechten moeten hebben. Volledige rechten inclusief het huwelijk, daarachter stonden enkel Kucinich en Gravel.

Obama verklaart dat hij op al zijn toespraken praat over holebi kwesties, zelfs op zijn meest belangrijke toespraak tijdens de democratische nationale conventie. Obama zegt dat holebiís zich dikwijls afgescheiden voelen van de rest, maar voor hem zijn ze een deel van Amerika, zoals ieder ander.

Eťn van de meest emotionele momenten was toen Etheridge tegen Clinton zei dat haar uiting van haar seksuele oriŽntatie tijdens de inhuldiging van Bill Clinton, haar voor de eerste keer hoopvol had gemaakt. Dan vervolgde Melissa, met tranen in de ogen, dat daarna hun harten gebroken waren, ze zich voelde alsof ze onder een bus gegooid werden.

Clinton ging niet akkoord met deze interpretatie. Het was een heel verdeeld congres, geleid door de republikeinen. Verschillende onderwerpen gingen niet vooruit zoals de bedoeling was. Indien zij president zou worden, zou ze de aanval van de president en de republikeinen op de holebi en transgender gemeenschap, terugdraaien. De aanval was laag en degraderend en dat moet stoppen.

Edwards verklaarde dat hij verkeerd was geweest in een vroeger debat, toen hij verklaarde dat hij tegen het homo en lesbi huwelijk was omwille van zijn religieuze achtergrond en dat hij een scheiding wou houden tussen politiek en geloof. Nu verkondigt hij: ďDe tijd voor politieke tegenstrijdige gesprekken is voorbij. Je hebt het recht op de waarheid. Mijn standpunt is niet veranderd. Ik steun het homo en lesbi huwelijk nietĒ.

Zowel Kucinich als Gravel bevestigden dat ze geloven in volledige gelijkheid, het homo en lesbi huwelijk inclusief. Liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht is evenwaardig als liefde tussen heteroís en moet als evenwaardig herkent worden.

Logo heeft een zendbereik van 28.000.000 gezinnen. Dit forum wordt gezien als een historisch moment voor de rechten van de mens.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Republikeinse presidentskandidaten weigeren holebi TV debat.(06.08.07.)
USA: Presidentskandidaten houden eerste holebi tv debat.(11.07.07.)

Bron: 365gay.com en holebi.info
10.08.07.

Dit bericht is gepost op 10 August, 2007 en 1297 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 

Er komt een Marieke Vervoort straat in kleine Antwerpse gemeente.

 

Holebi info stelt 12 finalisten Mr Gay Belgium 2020 voor + casting video en Sports4All campagne video.

 

Oost Vlaming riskeert 6 maand cel na homofobe aanval op minderjarige jongen.

 

Bekende Vlaamse acteur gaat transgender vrouw spelen.

 


Buitenlands nieuws

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 

21e Amerikaanse staat met uitgebreide beschermingswet voor holebi en transgender+ personen.

 


Showbizz & Sport

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.

 

Amerikaanse rapper reageerde geweldig op homofobe pastor.