Polen gaat in beroep tegen Europees hof inzake holebi's.Polen: De autoriteiten van het conservatieve Polen blijven vol houden dat het in 2005 uitgesproken verbod op het houden van een Holebi Pride Parade juist was.

Het land gaat in beroep tegen een uitspraak van het Europese Hof voor de rechten van de mens, dat het verbod recent onrechtmatig noemde. Volgens het hof is het verbieden van de demonstratie in strijd met de vrijheid van vereniging.

Maar Polen is het niet eens met deze uitspraak, en is van mening dat Europa zich niet mag bemoeien met moraliteits aangelegenheden.

Het verbod uit 2005 werd ingesteld door huidig president Kaczynski (foto), die toen burgemeester van Warschau was. Kaczynski voert een sterk homofobisch beleid, en staat in politiek moreel opzicht gelijk aan George Bush.

Als burgemeester verbood hij twee maal een holebi pride, hij is voorstander van de doodstraf en staat sceptisch tegen de invoering van de Euro. Polen is sinds 2004 lid van de EU en zorgt sindsdien regelmatig voor opschudding met zijn homofobisch beleid, waarbij hij vaak de steun krijgt van zijn tweelingbroer Jaroslaw die premier is.

Eerder kon je bij ons lezen:
Polen lijdt aan homofobie volgens de Raad van Europa. (02.07.07)
Poolse holebi gemeenschap vlucht naar het buitenland uit angst. (21.06.07)
Raad van Europa tegen Holebi Pride Parade verbod. (01.04.07)

05.08.07
Bron: gk.nl en holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 August, 2007 en 1453 keer gelezen.Reageer op dit bericht: