Nederland: Marokkaanse holebi's staan 25 jaar achter.Nederland: De Marokkaanse homoactivist Chafik Gadir (foto), zegt dat holebi-belangenorganisaties zoals het COC te Nederlands zijn om islamitische holebi's te kunnen bereiken.

Volgens Gadir is het de typische proud to be gay houding van het COC dat vooral Marokkaanse homo's afschrikt. Volgens de Marokkaanse homoactivist kan de meerderheid van de moslim-jongeren thuis niet uit de kast komen als homo of lesbienne, ze zijn bang om te worden verstoten door hun familie en vrienden. En juist die insteek staat haaks op de trotse mentaliteit van de geƫmancipeerde holebi beweging.

De Marokkaanse homoactivist zegt dat Arabische homo's zeker ruim 25 jaar achterlopen bij de autochtone homo's. En dat er veel tijd nodig is om holebiseksualiteit uit de taboesfeer te krijgen onder de allochtone jongeren in Nederland.

Frank van Dalen, voorzitter van het COC, liet weten dat hij het probleem erkent, en dat zijn organisatie een probleem heeft om moslim holebi's te bereiken. Maar voegt daaraan toe dat wel steeds meer en meer COC-vestigingen zich beter in zetten om ook deze jongeren te bereiken. Ook hij is van mening dat het een kwestie van tijd is, en vindt het vervolgens belangrijk dat de dialoog tussen de Arabische gemeenschap en de holebi gemeenschap open blijft.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 04 August, 2007 en 2696 keer gelezen.Reageer op dit bericht: