Amsterdam: Opnieuw homo's in elkaar geslagen.Amsterdam: Opnieuw hebben enkele groepjes jongeren homo's aangevallen en mishandeld. De feiten gebeurden in de nacht van donderdag op vrijdag in de Nederlandse hoofdstad.

Een van de slachtoffers, een 48-jarige man, liep ernstige verwondingen op. De jongeren sloegen toe op een parkeerplaats die bekend staat als homo-ontmoetingsplaats.

De daders maakten het slachtoffer uit voor vuile en smerige homo. Een van de daders gooide het slachtoffer op de grond, trapte op hem in en sloeg hem met een stok. Het slachtoffer liep hierbij een gebroken rib op en diverse verwondingen aan zijn rechterarm en been.

Na de mishandeling zocht de dader in de kleding van het slachtoffer geld en andere waardevolle spullen. Op aandringen van de twee andere jongeren staakte de dader het geweld en vertrokken ze zonder buit.

Een uur later gingen op dezelfde locatie vijf blanke mannen een tweede slachtoffer te lijf. De man sloeg echter een van de daders waardoor hij de kans zag te ontsnappen aan zijn belagers. Hij wilde geen aangifte doen omdat hij geen verwondingen had opgelopen.

De politie zegt dat ze er rekening mee houden dat beide zaken verband houden met elkaar. En stellen nu een onderzoek in over er nog meer van dit soort incidenten zijn voorgevallen.

Begin dit jaar arresteerde de politie veertien personen op verdenking van mishandeling van zes homo's in hetzelfde gebied. Allen hebben bekend, in slechts een van de gevallen had iemand aangifte gedaan.

En eind vorige maand belaagde een groepje van zes mannen en jongens twee homo's in de Regulierdwarsstraat in de binnenstad van Amsterdam. De verdachten zijn aangehouden. Vermoedelijk hebben ze zich meermaals schuldig gemaakt aan dergelijke aanvallen.

Een maand eerder trok de holebi belangenorganisatie het COC aan de alarmbel over de veiligheid van homo's in Amsterdam. Volgens de organisatie neemt het aantal mishandelingen van homo's toe.

holebi info 2007

Dit bericht is gepost op 24 July, 2007 en 2388 keer gelezen.Reageer op dit bericht: